LADEN

Typ om te zoeken

Welke visie heb je als belegger

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Welke visie heb je als belegger

Morgenmiddag is hier op kantoor een presentatie van Daytrader Aloys Mattijssen. Een belegger die wel heel erg ver afstaat van mijn visie op beleggen.
Immers, Aloys zit liefst minder dan 10 minuten in een positie.
Dat terwijl ik sommige aandelen al meer dan 20 jaar in mijn bezit heb.
Ik heb bijvoorbeeld deze week op de eerste voorzichtige positieve technische indicatoren ook weer aandelen in de uraniumsector gekocht. Mijn intentie is om die vooral enige tijd vast te houden.
Nu was ik drie maanden geleden ook niet zo strak in de leer. Ik nam namelijk toch op mijn positie in CCJ winst. Ik verkocht maar liefst 75% van mijn aandelen CCJ. Het was tot dat moment mijn grootste positie in de portefeuille.
Als lange termijn belegger moet je natuurlijk gaan zitten traden!
Dat is gewoon niet slim. Het pakte goed uit voor me, want ik verkocht rond de 30 en ik kocht op net boven de 23. Dit had echter ook dramatisch voor me af kunnen lopen als de koersen wel van me weg waren gelopen.
Mijn visie is dat uranium interessant gaat worden de komende jaren en dat bepaalde bedrijven daar van gaan profiteren. Als je die visie hebt, dan is het niet verstandig te gaan traden door maar liefst 75% van je aandelen te verkopen omdat je even winst wilt nemen en cash wilt zitten.
Die problemen heeft Aloys niet. Die hoeft slechts te bepalen met welke omvang hij zijn volgende positie oppakt. De omvang van zijn positie en de hefboom bepalen dan zijn risico en eventuele winst of verlies.
Na tien minuten is alles weer glad en dus cash.
Ideaal voor kleine vermogens, maar net zo goed in te zetten met posities van letterlijk tonnen. In de wereld van de grote beleggers ben je dan nog altijd een dwerg waar niemand wakker van ligt.
Kom je morgen naar de presentatie van Aloys?
Kijk op https://www.beursopmaat.nl

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *