LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 26 mei 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 26 mei 2022

  • Volkswagen heeft in het VK een schikking getroffen met aan groep dieselgate slachtoffers.
  • Volgens DNB moeten de banken zich voorbereiden op slechtere economische tijden. Daartoe moeten ze hun buffers gaan verhogen. Een oorlog in Europa en een torenhoge inflatie zijn geen zaken om licht te nemen.
  • PostNL gaat een crypto postzegen uitgeven om daarmee een nieuwe generatie postzegelverzamelaars aan te spreken. De postzegel kan gewoon gebruikt worden maar heeft ook een digitaal deel dat kan worden uitgelezen met de QR code. Die nieuwe postzegel is een NFT en gaat 9 euro en 5 cent kosten.
  • Het lijkt er op dat de FED toch met nieuwe renteverhogingen de inflatie te lijf wil gaan. Het gevaar is daarmee dat de betalingen van de rente op de staatsleningen de overheid in de knel brengt. Of zouden ze daar een deal met de overheid over afgesproken hebben? Het is immers allemaal maar verzonnen geld. Dus waarom zou je de overheid daar rente over laten betalen?
  • De Russen boeken vooruitgang in de Donbas. Het Oekraïense leger is nog niet in staat om het nieuwe materiaal inclusief ingewerkte troepen zo ver oost te krijgen. Ze hebben nog zeker een maand nodig om dat voor elkaar te krijgen. Je moet immers je eenheden wel getraind hebben. Iets dat de Russen nu ook geleerd hebben.
  • Het aandeel Twitter steeg nadat Elon Musk aangaf dat hij nu nog slechts bereid is om 33,5 miljard voor Twitter te geven. Hij had eerder een bod van 44 miljard gedaan, maar trok dat bod min of meer weer in. Het is nu wel mogelijk dat ook anderen bereid zijn om rond die koers een bod op Twitter te doen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *