LADEN

Typ om te zoeken

Weinig koopwaardigs te vinden (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Weinig koopwaardigs te vinden (Tom Lassing)

Steeds meer beleggers komen tot de conclusie dat er maar weinig koopwaardigs te vinden is.
Ik denk dat het een juiste conclusie is en daarbij, ze is volkomen logisch.
We hebben immers al even geen zware beurscorrectie meer gehad.
Natuurlijk is er dan weinig koopwaardigs over.
De vraag is of ons dat als beleggers moet tegenhouden.
Het antwoord daarop is niet zo makkelijk. Het ligt er vooral aan wat voor belegger u bent. Trendbeleggers vinden ook bij dure aandelen nog wel trends en kunnen (een deel van) de trend nog wel meelopen.
Beleggers die ook short gaan likken hun vingers nu al af. Maar deze beleggers moeten in deze gekke markt ook zo nu en dan nog extreme verliezen nemen. Zo werd afgelopen week bekend dat een vreselijk duur aandeel van een bedrijf dat nog nooit winst maakte met 30% opslag zou worden overgenomen.
Shorters konden niet anders dan hun aanzienlijke verlies nemen. Tegen dit soort gekte is geen kruid gewassen. Hoe langer een correctie uitblijft, des te meer van die gekke bewegingen gaan we zien. Nu al short gaan kent dus de nodige risico’s.
Beleggers die goedkope aandelen zoeken hebben nu echt een probleem. Er zijn vrijwel geen goedkope aandelen meer. Als een bedrijf nu nog goedkoop is, dan is daar bijna altijd wel een reden voor. De lage olieprijs bijvoorbeeld, of enorm afgenomen winsten danwel toenemende verliezen. De lage rente is vooral in de financiële wereld een probleem. Het maakt dat de luchtbellen ontstaan, want uiteraard zijn er partijen die gratis geld misbruiken. Je kan er op wachten, dat gaat een keer vreselijk mis.
In de edelmetalen sector zijn de aandelen alleen nog goedkoop te noemen als goud en zilver fors in prijs willen stijgen. We zagen gisteren hoe hard het kan gaan. Gisteren was de goudprijs te vinden rond de 1.320 dollar per ounce. Dat is niet bepaald een koers waarmee we kunnen stellen dat goudmijnaandelen dus goedkoop zijn. Na de FED bekendmaking dat de rente gelijk bleef ging de goudprijs 1,5% omhoog. Dat had enorme consequenties voor goudmijnaandelen. Gemiddeld gingen deze in mijn portefeuille gisteren met 7,5% omhoog.
De vraag is uiteraard of het gebrek aan stevige marktcorrecties nu ook inhoudt dat die marktcorrecties er dan nu wel aan zitten te komen.
Hetzelfde geldt voor de edelmetalen prijs. Komt de doorzettende koersstijging nog, of bloed alles rond deze koers een beetje dood?
Niets is zeker in beleggen, hoe overtuigend sommige analisten ook zijn over bepaalde komende bewegingen.
Het beste werk je als belegger met een visie die je ligt en pas je je visie aan als er bepaalde stoploss niveaus geraakt worden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *