LADEN

Typ om te zoeken

Wat te doen met spaargeld?

Beleggers Nieuws Besparen Goud Laatste Nieuws Opties Zilver

Wat te doen met spaargeld?

Allereerst moet je je ernstig afvragen hoeveel spaargeld je écht nodig hebt.
Immers heb je ook nog maandelijkse inkomsten. Daarbij zijn veel kosten al ver van te voren bekend. Een nieuwe auto koop je immers niet omdat je vandaag ineens bedenkt dat je die vanmiddag wilt hebben.
Zelf hou ik aan dat er altijd 5.000 euro cash beschikbaar moet zijn.
Heb ik meer nodig, dan kan ik dat met wat vertraging cash maken door goud of zilver te verkopen, of door rente bij Neo Finance voor een bepaalde periode niet langer te herbeleggen.
De rest van mijn vermogen kan dus ingezet worden in investeringen. Investeringen zoals aandelen, opties, maar ook investering in de vergroening van bijvoorbeeld mijn huis.
Zo heb ik 43 zonnepanelen op het dak liggen. Mijn eerste set van 16 panelen heeft nu 30.000 kWu opgeleverd. Grofweg een bedrag van 6.000 euro is sinds eind 2012 op stroom bespaard. Die set heeft dus prachtig gerendeerd.
Ook heb ik geld gebruikt om mijn huis beter te isoleren. Daarmee heb ik op gas kunnen besparen EN is het leefklimaat in de woonkamer aanzienlijk beter geworden. Minder koud in de winter, minder warm in de zomer.
Privé stop ik veel geld in Neo Finance. (zie mijn site daar over) In totaal sinds eind 2019 is mijn account er nu 33.400 euro waard geworden. Per maand komt er nu al 300 euro aan rente vrij. Geld dat ik ook weer inzet in nieuwe leningen. Nog altijd lig ik op schema om over negen jaar op 250.000 euro te zitten.
Je ziet dus al… lange termijn planning!
Heel bewust moet ook mijn (spaar)geld ook een stukje inkomen opleveren. Zo maak ik mezelf financieel steeds vrijer.
Dat zouden meer mensen zo moeten doen! Kijk hier

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *