LADEN

Typ om te zoeken

Wat te doen met spaargeld

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wat te doen met spaargeld

detroit, huurhuis

Mijn oudste dochter, (die afgelopen zomer weduwe is geworden) kwam naar me toe met de vraag wat ze zou doen met haar spaargeld. Ze waren namelijk aan het sparen geweest voor een nieuw huis en in feite is dat spaargeld nu even overbodig geworden. Ze wil nu niet meer verhuizen.
Ze had het geld op een spaarrekening bij de bank staan. Precies zoals ik altijd zeg dat je dat niet moet doen…
We hebben gesproken over haar opties en nu heeft ze besloten om met een deel van haar geld mee te doen met de huizen in Detroit. Ze doet daarbij gewoon mee als externe klant en heeft haar inleg via deze site laten lopen.
Nog altijd heeft ze een fors deel van haar cash spaargeld nu nog op de bank spaarrekening staan.
Ik ga haar wat dat betreft aanraden om het grootste deel er weg te halen en het geld te verplaatsen naar een veel veiliger online goudrekening.
Ze wil nog altijd niet in aandelen of ETF’s beleggen. Goud op de goudrekening is wel een optie. Het is echter wel een stap die ze nog moet nemen. Er is sprake van enige koudwatervrees en het laatste wat ik wil doen is haar opjagen. Zo acuut is het allemaal niet. 0,03% spaarrente is echter wel iets waarvan ze weet dat sparen haar in feite hoe dan ook geld kost.
Ze zou alles wel in onroerend goed willen stoppen, maar dat sta ik haar niet toe. Spreiding is belangrijk, ook als een belegging in alle opzichten veilig lijkt.
De derde fase belegging in Detroit staat nog zes dagen open. Er is al een kleine overtekening, maar ik heb besloten dat ik geen probleem heb met iets meer geld dat ik vooraf voorzien had. Na fase drie gaat de rem er wel even op

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *