LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 januari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 januari 2019

marktbeeld
  • China is boos over de rel rondom Huawei. Het gaat niet alleen om de arrestatie, het gaat ook om de boycot door westerse regeringen die niet langer met Huawei apparatuur willen werken. De vraag is natuurlijk hoe China gaat reageren. Vanuit China is nu al geopperd om investeringen in Silicon Valley te staken. De standpunten verharden en de samenwerkingen worden steeds moeizamer.
  • Volgens Seth Klarman, een schatrijke hedge fund manager, ziet het er voor de wereldeconomie niet zo best uit. Hij is met name somber over de schuldenniveaus en de politieke spanningen. Het gaat niet alleen om Trump. De Brexit en de gele hesjes zijn naast de oplopende staatsschulden ook belangrijke punten van zorg.
  • Vandaag zal de Amerikaanse Senaat stemmen oer twee voorstellen. Eén is een voorstel met 5,7 miljard dollar voor een muur en de andere is puur een voorstel om de shutdown tijdelijk ongedaan te maken om 800.000 ambtenaren van geld te voorzien. Als beide voorstellen falen zal de economische schade nog wel iets hoger dan de 5,7 miljard uitvallen. Dat mag echter geen excuus zijn om een stom voorstel goed te keuren. Meer geld voor onderwijs zou een veel slimmere zet in de VS zijn.
  • First Quantum Minerals heeft een hooglopende ruzie met de regering van Zambia. Het dreigde 2500 medewerkers te ontslaan maar ziet daar nu vooralsnog van af. Reden van de ruzie zijn oplopende belastingen die het bedrijf worden opgelegd. Barrick Gold overweegt zelfs om heel Zambia te gaan verlaten.
  • Ghosn heeft zijn functie als CEO van Renault neergelegd. Daar lijkt het de Japanners vooral om te doen. De vraag is nu of zijn rechtszaak in Japan nog wordt voortgezet.
  • De staatsgreep in Venezuela werd heel erg snel door Washington gesteund, maar lijkt al mislukt te zijn voor ze goed en wel begonnen is. Maduro heeft Amerikaanse diplomaten 72 uur gegeven om het land te verlaten.
  • Michael Cohen, de voormalige advocaat van Trump, durft niet voor het Congres te getuigen omdat Trump en Guiliani bedreigingen hebben geuit richting zijn familie en dan met name zijn schoonvader. Hij blijkt zelf wel heel snel bang te zijn, terwijl bekend is dat hij zelf dit soort praktijken ook toepaste.
  • Gisteren bij twee lezers twijfel over het feit of er werkelijk 21 biljoen dollar verdwenen is. Vergiste ik me niet in de vertaling van het Amerikaanse billion naar miljard? Neen, ik vergiste me niet. Er is 21 trillion dollar verdwenen, en dat is 21 biljoen in onze telling.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *