LADEN

Typ om te zoeken

Wat te doen met 10.000 euro (2)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wat te doen met 10.000 euro (2)

Ik ga zelf binnenkort samen met enkele anderen proberen op een Amerikaanse huizenveiling een huis te verkrijgen. Als je in de VS je belasting niet op tijd aan de lokale overheid betaalt, dan kan je enkele jaren betalingsuitstel verkrijgen als beleggers interesse tonen in je belastingen. Die beleggers kunnen dan de belastingbetaling van je overnemen.
Betaal je vervolgens binnen drie jaar je belastingen alsnog aan de overheid, dan krijgt de belegger van de overheid een terugbetaling van het geïnvesteerde bedrag, puls het overeengekomen rente percentage.
Maar betaalt de huiseigenaar niet, dan komt het huis op een veiling.
En daar kan het tegen bijvoorbeeld 50% tot 100% of meer van de vrije verkoopwaarde gekocht worden.
Die huizen hebben eigenlijk altijd wel een grondige verbouwing nodig, dus beleggers hoeven niet te denken dat ze zonder verdere investering direct 100% rendement gaan maken.
Maar een gezond rendement van 20% is wel mogelijk als je maar niet te hoog bood op de veiling.
Soms duurt het dus even voor je als belegger een interessant pand te pakken hebt.
Ik heb nu een tweetal beleggingen gedaan. Ik heb via BeursAccent een beursgenoteerd aandeel gekocht van een bedrijf dat precies dit ook doet EN ik heb zelf stappen genomen om met een paar beleggers een pot te vormen waarbij we zelf een huis gaan kopen, opknappen en weer verkopen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *