LADEN

Typ om te zoeken

Wat te doen bij een beller

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws

Wat te doen bij een beller

beller

U wordt gebeld door een u volkomen onbekende beller en deze beller heeft een kans of aanbieding voor u die u volgens hem of haar niet kan laten lopen.
Het eerste wat u zich moet afvragen, is waarom bel je mij? Ben ik bekend als internationaal belegger of zeer rijke particulier die zit te wachten op telefonische kansen van voor mj onbekende bellers?
Als ze u niet duidelijk kunnen maken via welke bij u bekende partij ze u kennen, dan kunt u er van uit gaan dat het een oplichter is die u belt.
Als u nog een beetje lol wilt hebben, laat dan bijvoorbeeld weten dat u vanwege de schuldsanering niet langer zelfstandige beslissingen over financiële zaken mag nemen. Meestal een snelle manier om van zo’n telefoontje af te komen.


Sommigen geven het na de mededeling van de schuldsanering nog niet op.
Een heel aardig alternatief is dan om ze te vragen u op uw andere nummer terug te bellen. Geef dan het telefoonnummer van de toezichthoudende autoriteit door. Ik denk niet dat ze bellen, maar je weet niet hoe gretig ze zijn…
Ook een manier om het telefoontje sneller te laten verlopen is om het telefoongesprek over te nemen door te beginnen te vragen. Wie bent u, namens welk bedrijf, hoe kent u mij, via welke weg komt u aan mijn gegevens? Hoe meer vragen hoe liever.
Door het gesprek over te nemen houdt u controle en door het te doen raakt u hun interesse snel kwijt. Als die vragen hebben ze liever niet, zeker niet als u daarna de vragen nog een keer stelt om te kijken of ze hetzelfde antwoord blijven geven.

Wat ik echter zelf met veel succes toepas is ze zich laten voorstellen en dan jammer te zeggen en op te hangen.
Laatst was iemand die ik wel kende, maar niet herkende, niet snel genoeg. Die kreeg toen ook die behandeling.
Ik krijg zo’n drie keer per dag zo’n ongewenst telefoontje. Ik ben er wel klaar mee. Ieder nummer dat mij ongewenst belt, gaat vervolgens in de ban. Vooral uit 085 blijken ze erg veel nummers te hebben. Als u uit 085 belt, dan grote kans dat ik zelfs niet eens opneem. Mijn laatste variatie is namelijk klik, klik. Openemen en ophangen in één beweging.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

1 Reactie

 1. Theo Benschop 11 maart 2019

  Niet lang geleden hadden knappe koppen de telefoon, dus een toestel om “ver” mee te praten, uitgevonden.

  En wel een gsm toestel dat WEL een snoer heeft, dus geheel anders dan de smart gsm, dat geen snoer meer heeft.

  Dit dus met het gevolg dat er toen dan ook geen toestanden waren met het opladen e.d.

  De nieuwe uitvinding was voorzien van gratis telefoonboeken voor de privé nummers en de bedrijven.

  Als de telefoonbezitter de rekening van de telefoonmaatschappij gewoon op tijd betaalde, was hij of zij op telefoongebied zonder gebruiksaanwijzing van 300 pagina’s voor de rest van zijn of haar verdere leven klaar.

  Wat zou er immers nog meer te wensen zijn? Met een nummer in het buitenland ver praten? Belt u dan naar nummer …Daar zoekt men het voor u op.

  Maar HET grote voordeel van deze uitvinding was dus de gratis stekker dat aan het gratis snoer zat, daar de nieuwe uitvinding het niet deed zonder stekker.

  Dus dit met het gevolg dat de mens in de goeie ouwe tijd waarin alles nu eenmaal veel beter was,

  noem maar de mooie auto’s zonder ook maar 1 chip om de ruitenwissers te controleren,

  die dan ook in de middle of nowhere kapot gaat, zodat de auto dan ook door de ANWB alarmcentrale weer naar huis gereden dient te worden,

  dan ook niet bijvoorbeeld in het weekend lastig gevallen kon worden door zijn of haar chef die bezorgd informeert of alles nog OK is, laat staan door een leger van hardwerkende mensen die ook graag brood op de plank willen hebben die bezorgd informeren of alles nog OK is en wat vindt u van ons gratis bonus cadeau dat wij u graag willen aanbieden.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *