LADEN

Typ om te zoeken

Wat is er aan de hand met de beurs (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wat is er aan de hand met de beurs (Tom Lassing)

Toen de koersen vorige week even omlaag gingen was er eigenlijk meer paniek dan de beweging op de beurs veroorzaakt zou moeten hebben.
Blijkbaar is er iets waardoor beleggers nerveus zijn.
Ik denk niet onterecht, maar wat is er dan?

We lopen momenteel tegen het einde van QE3 aan. De maatregel waarmee de FED meer geld in de economie heeft gebracht. De vraag is, en daar zijn beleggers nerveus over, wat er gaat gebeuren als QE3 daadwerkelijk ten einde komt.
De economie is als een junk verslaafd geraakt aan het extra geld en krijgen we niet een dreun als op enig moment dat extra geld er ineens niet meer is?
Daarbij is het zo dat we te maken hebben gehad met een beurs die al 5 jaar lang vrijwel onafgebroken gestegen is, terwijl de Amerikaanse en Europese economieën daartoe weinig aanleiding gaven. De beursgenoteerde bedrijven hebben wel meer winsten gemaakt, maar zijn ze representatief voor de economie? Ten opzichte van 5 jaar geleden zijn er meer werklozen, is er meer armoede en zijn regeringen armer geworden. Maar de beurzen zijn fors hoger.
Men begint zelfs op de klompen aan te voelen dat er iets scheef zit.
Er komt dus een correctie aan, maar niemand wil te vroeg uit het beursfeest vertrekken.
Robert Prechter deed dat in 1997. Hij was er van overtuigd dat de hausse gekkenwerk was. Hij had gelijk, maar de beurzen stegen gemiddeld meer dan 100% NA zijn vertrek. Pas in 2000 donderde alles in elkaar en zagen we de Internet sector opnieuw uitgevonden worden.
Nu dus al roepen dat het einde nabij is, kan letterlijk jaren te vroeg zijn.
Maar we zijn al wel zenuwachtig. Wat eigenlijk weten we allemaal wel dat het scheef zit op de beurs. Maar ja, die laatste winsten, die willen we ook nog even maken.
Ik ga met BeursAccent nu toch ook short posities innemen. Er zijn immers aandelen waarvan je gewoon weet dat het complete onzin is wat er nu gaande is. Daar wil ik dan toch van profiteren als die onzin ineens overduidelijk wordt.
www.beursaccent.nl

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *