LADEN

Typ om te zoeken

Wat heb je met 50.000 euro op de bank?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wat heb je met 50.000 euro op de bank?

Heeft u er wel eens serieus over nagedacht? U heeft een mooi kapitaal bijeen gebracht en nu staat het op een bankrekening. Het gaat er daarbij niet om wat precies het bedrag is, het kan 10.000 zijn, het kan 10.000.000 zijn.
Wat heeft u nu eigenlijk met al dat geld bij de bank?

50 euro
Ik weet, ik ga nogal los op de banken, maar de realiteit is dat u nu eigenlijk NIETS heeft.
U heeft een bedrukt WC papiertje met daarop een cijfer. Meer is het niet.
Zolang u er NIETS mee doet, is het ook NIETS.
De vraag is natuurlijk waarom u er voor kiest om een dergelijk groot bedrag op de bankrekening te zetten.
Vaak is het een gevoel van veiligheid, een appeltje voor de dorst.
Let wel, ik heb niets tegen een appeltje voor de dorst, maar de keuze die u daar mee maakt is enorm risicovol. Uw appeltje kan wel eens verdorren of weggerot zijn als u het eenmaal nodig heeft.
Is er niet veel slimmers mee te doen?
Ik hoef daar voor u geen antwoord op te geven. U moet dat zelf doen. Ik kan u alleen maar een spiegel voorhouden en hopen dat u begrijpt wat ik hier schrijf.
We leven maar één keer. U heeft ongetwijfeld hard gewerkt voor dat geld. Is het écht de beste oplossing om al dat geld dan nu, na al uw inspanning om het te verkrijgen, op een spaarrekening bij een bank te laten staan?
Ik zou er persoonlijk liever van genieten door er iets mee te doen.
Als u echter bang bent voor (veel) verder in de toekomst, zou een investering in bijvoorbeeld zonnepanelen dan niet veel slimmer zijn? U kan de besparing die u dan maandelijks op uw stroomverbruik realiseert weer maandelijks naar de bankrekening kunnen laten vloeien. Als u dan ‘later’ dat geld inderdaad nodig heeft, dan is het er weer. Immers met een periode van 7 tot 10 jaar is uw investering terugverdiend. Niet alleen heeft u dan na die periode gratis stroom van uw zonnepanelen, maar ook heeft u uw geld weer.
Geld dat voorheen niets deed op de spaarrekening.

Waarom begin ik er over? Nu, ik ga een spaarpotje van 10.000 euro nu gebruiken voor de aanschaf van zo’n 27 zonnepanelen die ik op het dak ga leggen. Ik heb al 16 panelen, dus ik ga behoorlijk wat energie opwekken. Mijn uiteindelijke doel is om straks alle energie die ik nodig heb zelf op te wekken. Ik betaal momenteel privé en zakelijk bij elkaar nog altijd 450 euro aan energie kosten per maand. Als ik dat ooit naar nul kan brengen, dan scheelt dat dus wel een slok op een borrel.
Overigens was het 500 euro per maand, maar mijn eerste 16 zonnepanelen leverden al een besparing van 50 euro per maand op. Die panelen verdienen zichzelf in 10 jaar terug. De panelen zijn nu nóg weer goedkoper geworden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *