LADEN

Typ om te zoeken

Wat als je een huis gekocht hebt, maar de oude eigenaar blijft zitten…

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wat als je een huis gekocht hebt, maar de oude eigenaar blijft zitten…

Ook wel eens een nachtmerrie gehad waarbij u een huis gekocht heeft, alles is rond en op de dag van de overdracht is alles getekend. U rijdt naar uw nieuwe huis om tot de conclusie te komen dat de sleutels niet passen?
U staat daar een beetje schaapachtig te kijken en plots ziet u achter het gordijn de oude eigenaar nog binnen lopen.
Zoiets kan toch niet?
In theorie kan het niet. In de praktijk kan het wel.
Samen met wat andere investeerders heb ik in de VS een huis gekocht en daar overkwam het ons.
Wat moet je dan?
Het overkwam ons in juli en het is nu november. We hebben het voor de rechter gebracht en alles gewonnen… en nog is de oude eigenaar niet vertrokken.
Die oude eigenaar had al in september aangegeven begin november te zullen vertrekken en de rechter vond dat we die ruimte maar moesten geven. Dus nog weer zes weken wachten. Die zes weken zijn voorbij en wat dan nu? Het huis is nog altijd niet verlaten.

huis
We hebben de uitspraak van de rechter. Nu moeten we en gingen we naar de sheriff.
En die sheriff voelt helemaal niets voor zo’n uitzetting.
Dat is namelijk nooit leuk. Hoe terecht het ook kan zijn. De vorige eigenaar heeft wel een andere woning, maar die woning is nog niet klaar. En wat doe je dan? Dan blijf je toch gewoon zonder overleg te voeren en zonder huur te betalen in je oude huis zitten. Het huis dat al in juli verkocht is…
Ik ben zeer benieuwd wat de sheriff nu gaat doen. Uiteindelijk moet die ingrijpen en de oude eigenaar nu wel laten opkrassen, maar we mogen die persoon er niet zelf uit gooien. Dat is voorbehouden aan de aangestelde sheriff. Ondertussen betaalt de oude eigenaar ons dus geen enkele huur en de vraag is wie de elektriciteit etc. gaat betalen. Het huis staat immers ondertussen op onze naam en grote kans dat die rekening ook onbetaald gaat blijven.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *