LADEN

Typ om te zoeken

Verdeel en heers

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Verdeel en heers

Syrië en Israël leven al vanaf de start van de Israëlische staat op voet van oorlog met elkaar. Ze hebben van alles gedaan om elkaar dwars te zitten.
Op dit moment staat Isreël op winst. Is het u nooit opgevallen dat iedereen in de wereld door ISIS wordt aangevallen, behalve de Israëlische staat?
Dat is geen toeval. ISIS is opgezet en van wapens voorzien door zowel de VS als Israël. De Syrische staat was onder Assad veel te machtig. ISIS heeft die machtige staat van binnenuit verzwakt. Weet u nog waarom Assad zo nodig weg moest?
Hij zou een dictator zijn… Nu, zo zijn er velen in de wereld en niemand die er iets aan doet. Aan de steun die Assad krijgt te zien, was hij nog best populair binnen zijn eigen land. Assad moest weg, omdat daarmee een machtige buur van Israël onmachtig zou worden.
Maar waarom is dat nu zo belangrijk? Wat is er de laatste jaren veranderd?
Wederom is het antwoord simpel en te beschrijven met één woord van vier letter… Olie.
Er is namelijk olie op de Golan hoogte gevonden.
En die Golan hoogte is een door Israël bezet stukje Syrië. Bijna had Israël het stuk land ooit in de onderhandelingen met Assad teruggegeven. Maar de huidige oplossing is voor Israël veel voordeliger. Ze is nu niet afhankelijk van Syrië geworden voor haar veiligheid EN de olie kan een enorme impuls aan de economie geven.
Israël heeft het bedrijf Afek (Israëlische dochteronderneming van een Amerikaanse bedrijf) toestemming gegeven om 10 testboringen te doen.

afek

De eerste resultaten zijn veelbelovend. Slecht nieuws voor Assad, want nu heeft Israël er een belangrijke financiële reden bij om hem te willen elimineren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *