LADEN

Typ om te zoeken

Was de crypto markt een luchtbel?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Was de crypto markt een luchtbel?

Nu de koersen van de nodige crypto munten zwaar corrigeerden, komen de beren weer boven het maaiveld. Het was allemaal maar een luchtbel, een tulpenmanie… Maar is dat ook zo?
Ik zit hier zelf tweeslachtig in.
Realiteit is dat veel investeerders crypto’s zien als het nieuwe goud. Een mogelijkheid om los van het bestaande monetaire systeem te komen en je geld en kapitaal daarbuiten toch meer waar te laten worden. Op zich klopt dat en achteraf bezien heeft iedereen die dat tijdig deed gelijk gekregen.
Maar… De huidige sceptici hebben ook gelijk. Er is immers nog geen enkele cryptomunt echt doorgebroken als betaalmiddel.
Wanneer kocht jij wat met je cryptomunt?
Slechts een enkeling heeft de munten ook al op die manier ingezet. De vervanging van goud als veilige haven moet nog maar blijken. Zo ver is het in mijn ogen nog niet. Het is immers nog ongetest.
De wereld is toe aan crypto munten, maar de wereld is ook toe aan de bewezen en beproefde veiligheid van goud. De meeste financieel onderlegde consumenten realiseren zich wel wat de risico’s zijn van spaargeld in de vorm van euro’s.
De meerderheid echter nog niet. Daarin schuilt een gevaar en een kans.
Het gevaar is dat die groep euro spaarders straks hun vermogen door inflatie in rook ziet opgaan. Als dat gebeurd, dan hebben we allemaal een probleem, want hun omzet valt dan weg en crypto’s kunnen en durven ze dan ook niet meer kopen.
OF… en dat is de kans… de grote groep euro spaarders zien in crypto’s alsnog en net op tijd een mogelijkheid om los te komen van het inflatie gevaar van de euro. In plaats van goud kiezen ze dan mogelijk (ook) voor crypto’s.
In dat geval is dit voor de cryptomunten slechts een tijdelijke dip, want de grote groep heeft de potentie om crypto’s nog weer een keer naar nieuwe records te jagen.

Ik kies er nu voor om via een index in crypto’s te beleggen. Kijk hier en gebruik de Beursbox korting code!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *