LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 12 jan 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 12 jan 2022

  • Blijkbaar is de rust in Kazachstan teruggekeerd. Het land heeft weer Internet en websites van bedrijven zijn weer bereikbaar. Opvallend is dat de aandelen niet erg veel te lijden hebben gehad van de onrust.
  • Het afgelopen jaar is er 9 miljard aan spaargeld ‘verdwenen’ door inflatie en lage rente. Dat heeft Geld.nl berekend. Iedereen met spaargeld op de bank heeft een deeltje van dat geld verloren. Het is dus zaak niet te veel spaargeld op de bank te hebben. Ik heb op goudgoud.com staan waarom ik mijn spaargeld in de vorm van fysiek goud en zilver aan hou. Geen last van inflatie meer, maar wel een wisselkoers risico.
  • Bij Heineken staken medewerkers voor meer loon. Heineken deed een mager voorstel. Daarop legden medewerkers het werk neer.
  • Ondanks alle schandalen bij Boeing verkocht de vliegtuigbouwer in 2021 meer vliegtuigen dan Airbus. Het zijn vooral Amerikaanse maatschappijen die bij Boeing kopen. Buiten de VS deed Airbus het beter.
  • Volgens FED voorzitter Powell moet de Amerikaanse rente omhoog. Zo ver is het echter nog altijd niet. Het is nog steeds alleen maar praten over de te nemen maatregelen. Veel ruimte heeft de FED ook niet. Ik verwacht zelf dat de FED niet meer dan bijvoorbeeld vier keer 0,25% renteverhoging kan doorvoeren en dan zullen ze weer moeten laten vieren om niet in de problemen te komen.
  • Oekraïne wil bij de NAVO komen, Rusland heeft er mogelijk een oorlog voor over om dat te voorkomen. Het is écht spannend nu en we moeten ons daar zorgen over maken (maar het feit wordt vrijwel volledig genegeerd door de bevolking in het westen.)
  • In China is de inflatie in december juist afgenomen. In Europa nam inflatie in december juist toe.
  • De digitale yuan wordt door de Chinese overheid steeds nadrukkelijker in de economie gedrukt. Alibaba en Tencent gaan (moeten) deze munt nu ook omarmen. De digitale yuan moet cash geld gaan vervangen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *