LADEN

Typ om te zoeken

Warren Buffett wil af van ‘boekwaarde’

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Warren Buffett wil af van ‘boekwaarde’

warren buffett

In het jaarverslag van Berkshire Hathaway is altijd veel aandacht geweest voor de boekwaarde van Berkshire Hathaway . Niet zo gek, omdat deze boekhoudkundige term voor dit bedrijf nogal raar uitpakt.
Ze moet namelijk haar belangen tegen de aankoopprijzen waarderen. Als je een bedrijf al meer dan 50 jaar bezit, dan is die aankoopwaarde natuurlijk enorm laag geworden.
De boekwaarde voor Berkshire Hathaway is lager dan het jaarlijkse dividend dat ze uit die deelnemingen krijgen. Wat heeft dat dan nog voor zin? Nu is het zo dat bij kleine belangen in beursgenoteerde aandelen de beurskoers wel aangehouden mag worden. Coca Cola is dus het verkeerde voorbeeld, maar Berkshire Hathaway heeft net zoveel deelnemingen als dat het aandelen van andere bedrijven in bezit heeft.
Die deelnemingen kan het bedrijf dus verkopen en er boekhoudkundig enorme winsten op maken. Hoeveel is het aandeel Berkshire Hathaway dus precies waard?
Om het verleggen van de nadruk vorm te geven zal het jaarlijkse verslag niet langer beginnen met de vermelding van de boekwaarde.
Die boekwaarde is immers eigenlijk niet ter zake doende.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *