LADEN

Typ om te zoeken

Hoorde u al eens van e-court?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Hoorde u al eens van e-court?

rechter, uitspraak

E-court is een private rechtbank, opgezet door bedrijven als zorgverzekeraars en Bol.com. Als u akkoord bent gegaan met hun voorwaarden, dan bent u ook akkoord gegaan dat u bij geschillen niet langer bij de onafhankelijke rechter komt, maar dat u naar het door de bedrijven gekozen e-court moet.
Een rechtbank zonder onafhankelijkheid en zonder de verplichting open en transparant te zijn.
E-court is niet eens de enige die al actief is. Ook Digitrage en Arbitrage Rechtspraak Nederland zijn al actief op de private rechtbank markt.
Het werkt een beetje als: Het is nooit verboden in de wet en dus mag het.
Deze private rechtbanken gaan straks prijsvechten om zaken naar hun markt te trekken. Daarbij zal ook gelden dat bedrijven graag in zee gaan met de rechtbank die het meest gunstig voor hun uitspreekt. De bedrijven bepalen immers de rechtbank, niet de klant.
U gaat makkelijk akkoord met de voorwaarden, want die leest u toch niet.
E-court laat ondertussen hun robot de uitspraken doen. Volgens eigen zeggen compleet onafhankelijk en zonder misplaatste empathie. Je moet als gedaagde bewijsstukken insturen en dat gaat de robot bepalen of je schuldig bent of niet.
Het mag wel duidelijk zijn dat je bijna altijd schuldig bent als je niet (tijdig) hebt betaalt. Immers, het contract is getekend, u betaalde niet of te laat. Dus schuldig. Naast de openstaande schuld nu dus ook nog extra kosten. Verzachtende omstandigheden? De vraag is of de robot daar wel mee kan omgaan.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *