LADEN

Typ om te zoeken

Warren Buffett bemoeit zich er niet mee

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Warren Buffett bemoeit zich er niet mee

Bij één van de bedrijven waar Berkshire Hathaway de uiteindelijke “moeder” onderneming is, wordt al maandenlang gestaakt.
De klacht van de werknemers is dat ze full time werken en niet in staat zijn om hun gezin te onderhouden. Ze willen meer loon en ook een betere medische verzekering.
Het bedrijf gaat daar niet in mee.
Warren Buffett zegt altijd dat hij zo begaan is met zijn bedrijven.
Senator Bernie Sanders heeft dus gevraagd om zijn inbreng in dit conflict.
Warren Buffett heeft daarop aangegeven dat hij zijn dochterbedrijven geheel zelfstandig laat opereren en hier dus ook niet zal ingrijpen.
Aan de ene kant te billijken, maar als zo’n staking al maandenlang duurt, moet je dan als moederbedrijf niet onderhand ook puur ingrijpen omdat het geld begint te kosten? Kan het niet zo zijn dat de directie te strak vasthoudt aan winst?
Er zijn dus nu al twee redenen om je er als hoogste CEO mee bezig te houden. Nu het ook nog eens de goede naam van Berkshire Hathaway gaat aantasten komt er een derde reden bij.
Ik voorzie dat Warren Buffett wel degelijk gaat ingrijpen. Misschien niet openlijk, maar dit doet hem pijn, want ook zijn persoonlijke goede naam komt nu onder vuur te liggen.
Altijd zeggen dat je zo begaan bent met de mensen en waar sta je dan nu?

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *