LADEN

Typ om te zoeken

Warrants, het is een teken aan de wand

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Warrants, het is een teken aan de wand

In 1999 steeg het aantal uitgegeven warrants enorm. Voor mij indertijd reden om aan te geven dat de top van de markt in zicht moest zijn, want warrants zijn voor de uitgevende banken het ultieme bull markt product.
Na de hausse aan uitgegeven warrants rest er maar één ding, en dat is de kater voor iedereen die er niet op tijd uit was.
Het bleek in 2000 inderdaad zo te zijn en helaas zat ik toen ook in enkele van die dingen.
De Kroon warrant Van der Moolen behaalde ik nog enkele tienduizenden guldens winst op, maar de Softbank warrent werd voor mij een drama. Daar ging ik volledig de mist mee in.

Euronext gaf gisteren aan dat het aantal warrants en certificaten een nieuw all time record heeft bereikt. Er staan nu 53.000 verschillende producten uit!
Dat is 45% meer dan in februari 2014.
In mijn ogen het bewijs dat de bull markt nu vol in de gekte bezig is.

Let wel, we zitten nog niet aan de top, maar kijk eens naar de winst van de AEX index van de laatste twee maanden. U moet toch toegeven dat de beurs nu wel heel stevig stijgt, terwijl het economische nieuws toch echt niet hosanna is.
Ach, de kranten willen ons doen geloven dat er lichtpuntjes te zien zijn. Maar is dat niet het lichte aan het hek van de klif?
Lichtpuntjes, terwijl steeds meer mensen hun baan kwijtraken, terwijl er giga veel euro’s bijgedrukt worden, terwijl de oplossing voor Griekenland alleen maar kan zijn een afschrijven van schulden en terwijl België en Nederland een enorme staatsschuld hebben die alleen maar groter wordt.

de beurs zit vol in de gekte en die gekte kan lang aanhouden. Mogelijk dat pas eind 2016 de beurs zwaar gaat corrigeren, maar het heeft er alle schijn van dat die hele zware correctie er wel komt. Wat de beurzen nu steunt, is de wetenschap dat er 1.000 miljard euro aan zit te komen. Verzonnen geld dat de beurzen moet steunen. En als dat geld gebruikt is? Is dat de economie ook ineens helemaal in orde, of heeft juist de gekte op de beurs de economie de doodsteek gegeven?
Immers is de beurs ons in de maling aan het nemen. De stijgende beurs doet ons geloven dat het goed zit met de economie. Dat terwijl het dramatisch gesteld is met de Europese economie. Lichtpuntjes? Ik zie ‘s avonds ook lichtpuntjes. maar buiten is het dan wel donker. De sterren geven te weinig licht om het in de nacht ook licht te laten zijn. Die lichtpuntjes die politici zien, die zijn niet veel anders dan het licht van de sterren. Het briljante is dat ze de meeste mensen echter doen geloven dat het allemaal goed komt. Het feit dat banken zich weer te buiten gaan aan warrants zegt mij genoeg. Ik heb mijn lesje in 2000 wel geleerd.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *