LADEN

Typ om te zoeken

Waarom zou je goud kopen?

Beleggers Nieuws Besparen Goud Laatste Nieuws

Waarom zou je goud kopen?

Ik denk dat er meerdere redenen voor kunnen zijn. Ik ga daarbij ook een niet helemaal legale reden noemen.
Voor ik echter begin met de redenen, wil ik al kwijt dat je GEEN fysiek goud moet kopen om er mee te speculeren.
Ik denk dat voor speculatie andere middelen slimmer en goedkoper zijn.
Maar waarom dan wel fysiek goud kopen en waar het te bewaren?

  • Ik heb zelf goud op de online goudrekening als spaargeld. Ik heb mijn spaargeld liever in gouyd dan op een spaarrekening in euro’s waar vervolgens x% inflatie vanaf gaat.
    Een tegenargument daarvoor kan zijn dat goud minder waard kan worden… Dat klopt, maar het kan ook meer waard worden. Bij spaargeld op de spaarrekening heb ik de zekerheid van verlies vanwege inflatie. Dat is voor mij geen optie.
    Ik denk dat per saldo en op termijn goud een goede bescherming is tegen inflatie.
    Waarom een online goudrekening?
  • Puur omdat het enorme voordelen heeft. Ik kan, waar ook ter wereld, mijn goud verkopen en inwisselen tegen in ieder geval de euro en mogelijk tegen andere valuta. Dat scheelt per goudrekening. Fysiek goud kan gestolen worden en waar kan ik dat makkelijk en tegen een eerlijke prijs inwisselen? Het is niet praktisch en daarbij veel risicovoller voor zowel jou als goudbezitter als de partij die het gaat kopen, want die heeft geen 100% zekerheid dat het goud zuiver is. Dat ga je in de prijs voelen.

Overweeg deze goudrekening voor je aankopen.

Dan de potentieel illegale reden om fysiek goud te bezitten en thuis te bewaren. (of in een kluis bij de bank, maar ik ben daar geen voorstander van. Als de bank in de problemen komt, hoe kom je dan bij je kluis?)
Ik bedoel dan vooral het bezitten van gouden munten.
Het voordeel van die dingen is dat je ze buiten het zicht van belastingdienst en overheid kan houden. In Nederland moet je belasting betalen over schenkingen aan je kinderen.
Geef je ze echter een paar gouden munten mee, dan ziet niemand dat en hoort niemand er van. Ze kunnen zelf kijken of ze die gouden munten bewaren voor slechte(re) tijden of voor hun nageslacht. Ze kunnen de munten ook inwisselen om vervolgens het gekregen geld nu uit te geven. Als ze dat niet in één keer met veel munten doen, is er geen haan die er naar kraait. Het is een prachtige manier om je nageslacht iets na te laten, zonder dat de fiscus een flink deel inpikt. Het mag niet, maar alle rijke families doen het. Het is niet voor niets zo dat er nog zo veel gouden tientjes van de Willempies in omloop zijn. In feite is het ook indertijd door de overheid vanwege die reden dat die munten werden uitgegeven. Er waren indertijd weinig alternatieven om spaargeld veilig vast te leggen. Ik maakte vorig jaar met Milo een leuke video over gouden munten. Je kan die video hier kijken.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *