LADEN

Typ om te zoeken

Waarom zeggen Wereldbank en IMF dat?

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waarom zeggen Wereldbank en IMF dat?

Volgens de Wereldbank en het IMF is de Russische economie flink aan het groeien.
Dat is heel gek, want het is zonder twijfel zo dat de Russische economie aan het krimpen is. Hoe komen ze er dan bij iets anders te zeggen?

  • Het is dus heel simpel… De beide organisaties rekenen met de gegevens die ze van de landen zelf krijgen en Rusland voert de organisaties onzin.
    Daarmee kunnen vervolgens de andere organisaties die misinformatie verstrekken aangeven dat de internationale organisaties zeggen dat de Russische economie enorm aan het groeien is en als de Wereldbank en het IMF het zeggen, dan moet het wel kloppen.
    Niet dus.
    Ze rekenen niet onafhankelijk door. Daar hebben ze geen mandaat voor. Ze moeten het doen met wat ze krijgen. Op basis van die gegevens mogen ze wel een onafhankelijk advies schrijven en geven. Daarmee is dus direct hun zwakte duidelijk. Als dus een land verkeerde gegevens doorgeeft, dan komen er ook verkeerde adviezen. Vooral dictatoriale landen hebben daar last van. Die willen niet toegeven dat het slecht gaat en ze krijgen dan ronduit verkeerde adviezen. Vervolgens gaat het dus weer verder fout en dan hebben die slechte bankiers van het IMF het weer gedaan…
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *