LADEN

Typ om te zoeken

Waarom ik voor waterstofontwikkeling ben

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waarom ik voor waterstofontwikkeling ben

waterstof

Thorium kernenergie wil ik op termijn nog in mee gaan, uranium centrales zijn in mijn ogen waanzin. China en India bouwen er al heel veel, terwijl uranium wereldwijd al niet breed voorradig is. Het gaat daarom heel veel duurder worden. Daarbij duurt het bouwen van een kerncentrale minstens 20 jaar als je nu nog niet eens plannen hebt.

Waterstof is de toekomst. Waterstof auto’s en hun bereik zijn er al en ze zijn beter dan elektrische auto’s… maar…
De faciliteiten zijn er nog niet en we maken nog niet op grote schaal duurzame waterstof.

Dat is ook het probleem bij duurzame energie. We zouden nu al heel veel meer duurzame energie kunnen hebben (tot al 50% en meer van de totale elektriciteitsbehoefte) als we de opgewekte energie konden opslaan EN snel weer kunnen gebruiken bij capaciteitskrapte.

Nu wekken we 100% surplus op in het elektriciteitsnetwerk, puur om extra vraag in de pieken te kunnen dekken.

Dat hoeft niet meer als we energie kunnen opslaan EN snel kunnen aanspreken. Men maakt die berekening niet, omdat de macht hier bij de grijze energie opwekkers ligt. Door energie in waterstof op te slaan en het zo op te zetten dat ook pieken in de vraag kunnen worden opgevangen door batterijen en waterstof, kunnen we letterlijk 50% elektriciteit besparen.

Als je DAN kijkt naar het percentage duurzame energie dat we NU al opwekken, dan kom je op extreem veel hogere waarden.

De grote oplossing is dan ineens niet zo moeilijk meer en groene energie kan dan WEL…

Maar laat het duidelijk zijn, zo ver zijn we niet. OOK waterstof moet nog verder ontwikkeld worden. Poedervorm is een optie, gas is een optie… maar alles valt en staat met investeringen in nieuwe technieken en infrastructuur.

We kunnen in mijn ogen écht zonder kernenergie, ik ben er van overtuigd. Het vergt durf en investeringen. Strategisch is duurzame energie heel veel beter omdat we dan niet meer afhankelijk zijn van energie uit het buitenland. Dat alleen al zal de economische kracht van Europa enorm steunen. Ook in de toekomst.

Daarom ben ik tegen (uranium) kernenergie.

Tags

2 Reacties

 1. Ophalvens Roger 23 september 2020

  De universiteit van Leuven heeft een huis ontwikkeld dat volledig draait op waterstof, met twee zonnepanelen word er genoeg waterstof gemaakt voor uw verwarming en uw electriciteit en mag u van het net, met meerdere zonnepanelen rijd u gratis met uw wagen.
  In Belgie een land dat met haken en ogen aan mekaar hangt zal dit waarschijnlijk niet lukken daar de electricteitsrekening een bijkomende hoge belasting is.

  Beantwoorden
 2. Albert 24 september 2020

  Hallo Roger, Ik ben al drie jaar zonder gasaansluiting en verwarm m’n huis en tapwater met 14M2 zonneboiler, en hout-CV kachel als het nodig is. Mei t/m september is zonneboiler voldoende, april en oktober zijn wisselmaanden. November t/m april zijn stookmaanden. Ik heb wel interesse in verdere ontwikkeling op waterstof aangezien ik binnenkort 15 zonnepanelen ga installeren. Met wie kan ik in contact komen in Leuven? Werk jij daar zelf?

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *