LADEN

Typ om te zoeken

Waarom banken alle oorlogen financieren (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waarom banken alle oorlogen financieren (Tom Lassing)

In feite is het niet onlogisch dat een bankiers familie als Rothschild beide partijen in een oorlog financieren. Puur zakelijk gezien is dat de slimste strategie.
Zo kan je immers nooit alles verliezen. Let wel, alles verliezen willen de Rothschilds uiteraard nooit. Immers zo hou je geen familie vermogen in stand.
Wat er ook in de wereld gaande is, je moet je handhaven.
Dat verklaart dus perfect hoe de bankiers rijker uit iedere oorlog komen. Ze financieren beide partijen en hoe langer de oorlog duurt, des te meer moeten de landen lenen en des te meer zal de bank geld verdienen.
Het is dus van belang van de banken dat de beide partijen zo lang mogelijk grofweg even sterk blijven. Zo worden beide partijen compleet afhankelijk van de banken en zo wordt de invloed van de banken na de oorlog nog weer groter.
Rothschild en consorten hebben zowel de Kaizer als Hitler Duitsland tot op het einde toe ondersteund. Ze deden dat in de Tweede Wereldoorlog onder meer via de BIS, die heel de oorlog door actief is gebleven. De banken hadden waardevolle lessen geleerd uit de Eerste Wereldoorlog toen zoiets als de BIS er nog niet was. Voor de bankiers bestond er tijdens de Tweede Wereldoorlog onderling geen oorlog.
Ze bleven heel de oorlog door gewoon zaken doen met elkaar.
Dat was namelijk het meest winstgevende om te doen.
Wilt u dus een veilige positie hebben, dan moet u zorgen binnen het kringetje van de rijkste bankiers te komen. Die voeren namelijk nooit oorlog, hoe groot het conflict ook is. Ze creëren een oorlog, ze verlengen de oorlog, maar nooit zal een elite bankier persoonlijk deelnemen aan die oorlog. Ze zouden wel gek zijn, dat is namelijk hartstikke gevaarlijk en zeker niet winstgevend.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *