LADEN

Typ om te zoeken

Waar moet ik in beleggen

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Waar moet ik in beleggen

bitcoin

Het aanbod van beleggingsobjecten is gigantisch. U kan in aandelen, beleggingsfondsen, huizen, windmolens, zonnepanelen etc. beleggen. Dan komt er nog goud, zilver, bitcoin bij en het overzicht is helemaal weg.
Wat is wijsheid?

 • Ik wil daar wat duidelijkheid in geven. De meeste beleggers hopen op een klapper en gaan voor de aanbiedingen met de hoogste rendementen. 1000% en meer.
  Zulke investeringen komen met enkele nadelen. De onderwaardering is ontstaan vanwege de huidige extreme ongewildheid en niemand kan voorspellen hoe lang dat nog gaat duren, of het risico is extreem hoog dat het ook een total loss kan worden. Die 1000% kán wel gehaald worden, maar de vraag is of en wanneer.
  Helaas is het slechts zelden raak. Ik beleg sinds 1987 en volgens mij is het mij drie keer overkomen dat ik een 1000% en meer rendement haalde.
  Het is in feite meedoen met de staatsloterij.
  De vraag is of dat écht de gewenste weg is.
  Ik denk eerlijk gezegd van niet.
  U heeft veel meer aan constante, maar kleinere, winsten. Als ik kijk naar mijn succes, dan ligt het in die opbouw van steeds kleine winsten. Dan nog is het moeilijk, maar het vermogen blijft uiteindelijk wel groeien.
  Op de vraag ‘wat moet ik doen’ is het antwoord dus: ‘alles’… maar met mate.
  Mijn advies is om altijd een spaargeld component aan te houden om tegenvallers op te kunnen vangen. Spaargeld in de vorm van goud.
  Het leeuwendeel van het vermogen in degelijke beleggingen. Dat kunnen zijn degelijke aandelen van (winstgevende en degelijke) ondernemingen, beleggingen in zonnepanelen, in huizen.
  EN een klein deel in spannende posities die de potentie hebben om heel groot te worden. Beleggen moet namelijk ook leuk blijven. Daar doen we het eigenlijk namelijk ook wel een beetje voor.
  U bent het meeste bezig met die speculatieve posities, maar het leeuwendeel van uw vermogen moet in de rest zitten.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *