LADEN

Typ om te zoeken

Waar heb ik eigenlijk voor getekend? (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waar heb ik eigenlijk voor getekend? (Tom Lassing)

Heeft u uw huis gekocht? Heeft u daarbij ook een hypotheek afgesloten?
De notaris heeft u gevraagd of u volledige lezing wenste en u heeft dat afgewezen. Lekker makkelijk, maar daarmee heeft u ook enkele interessante en zeker ook belangrijke details gemist.
In de hypotheekakte heeft u namelijk de bank enkele verstrekkende beloftes gedaan. Beloftes die u het eigendom op uw huis kunnen kosten.
U heeft namelijk de belofte gedaan dat u ingrijpende aanpassingen aan uw huis zult aanvragen bij uw hypotheekverstrekker. Die moet u namelijk toestemming geven om een dakkapel te plaatsen, of om een andere garagedeur te plaatsen. U heeft dat echter nooit gedaan en daarmee heeft u contractbreuk gepleegd.
Daar valt nu geen bank over…
Dat kan echter veranderen.
Stel even dat we in een hyperinflatie situatie terecht gaan komen. De euro wordt dan snel minder waard.
Uw lening ook…
U kan op een gegeven moment uw hypotheek aflossen met een waarde waarmee u nu een TV kunt kopen.
Iedereen die op dat moment inkomen in de nieuwe en waardeloze munt heeft, zal oude leningen dan graag totaal aflossen. Een eventuele boete van 10% neemt u dan op de kop toe.
De bank zal hier niet blij mee zijn en zal alles in het werk stellen om u te (laten) dwingen om in de oude waarde te moeten aflossen. Uw hypotheek van 200.000 zal dus volgens de bank 200.000.000 moeten worden.
Als dat niet lukt, dan zal de bank uw huis controleren. Heeft u contractbreuk gepleegd door aanpassingen te doen zonder toestemming van de bank, dan is een rechtsgang mogelijk.
Ik weet niet hoe dat gaat uitpakken. Ik weet alleen dat na 2008 de Amerikaanse rechters de banken massaal gelijk gaven in rechtszaken tegen huizenbezitters. Pas nadat er meer dan 100.000 rechtszaken waren geweest was de rechterlijke macht bereid om eindelijk eens ‘echt’ te kijken naar de inhoud van de voorliggende zaak. Pas toen werd duidelijk hoe schurkachtig de banken en vooringenomen de rechters waren geweest.
Pas daarna kwamen banken er niet meer mee weg. De eerste 100.000 huizenbezitters in de VS waren toen al van hun huis afgeholpen zonder kans op een herziening van de rechtszaak.
Ik weet niet wat de toekomst brengt en ik weet niet of banken ons massaal gaan houden aan de regeling. Ik weet echter wel dat ze de regeling standaard in iedere hypotheekakte op laten nemen. Ze hebben dus wel de mogelijkheid.
Ik weet, dat zegt niets over het feit of ze dan ook doorzetten, maar de banken kennende is alles mogelijk op het moment dat hun inkomsten in gevaar komen.
U bent gewaarschuwd.
Hoe kunt u dit voor zijn?
1. Los uw hypotheek volledig af… of
2. Meldt uw verbouwingen bij de bank. U laat het dan aan de bank over of ze daar wat mee willen doen, maar u dekt u daarmee wel in tegen toekomstige claims van de bank.

Denkt u er aan, u heeft er voor getekend!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *