LADEN

Typ om te zoeken

Vrijwel geen risico

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Vrijwel geen risico

geld lenen

Voor beleggers die wel in P2P actief willen zijn maar helemaal wars zijn van risico’s, is er in dit platform ook per verstrekte lening een verzekering mogelijk.
De verzekering wordt gegarandeerd door het bedrijf zelf. De pot van de verzekering wordt gevuld vanuit alle deelnemers aan de verzekering. Je betaalt namelijk een forse premie voor veiligheid.
Het kost rendement, maar je lening levert alsnog wel rente op.
In plaats van 14% rente bruto levert het bijvoorbeeld 7% netto op. Het voordeel is, zou de leningnemer niet meer betalen, dan pakt het fonds de lening over en je krijgt als investeerder het resterende deel van je inleg terug.
Je kan dus, onder normale omstandigheden, nooit de mist in gaan.
Wanneer kan het dan wel mis gaan?

 • De onderneming Neo Finance staat zelf garant. Stel dat de economische situatie zo slecht wordt dat een een groot deel van de consumenten de leningen niet meer kan aflossen, dan ontstaat er een probleem.
  Niet alleen kan het garantiefonds leeg raken, maar door de malaise kan ook het bedrijf in de problemen komen. Ze doen immers zelf ook mee in deze markt.
  We zagen in 2008 dat garanties niets waard zijn als de bedrijven die de garantie afgegeven hebben zelf omvallen.
  Ik doe mede daarom niet mee aan dat garantie fonds.
  Mijn motivatie daarvoor is dat ik het idee heb dat onder normale omstandigheden de hoeveelheid aan mensen die stopt met betalen binnen de perken zal blijven. Dat is ook het beeld na de eerste vier jaar van hun bestaan. Ik spreid mijn leningen breed, want ik geef nooit meer dan 25 euro per lening. Als het dus af en toe iemand is, dan kan ik dat hebben.
  Gaat alles over de kop omdat de economie helemaal instort, dan heb ik niets aan een schijnveiligheid die me nu al veel rendement kost.
  Kortom, ik kies nu voor een hoog potentieel rendement met een relatief hoog risico.
  Dat wil niet zeggen dat het de beste weg is. Het is mijn weg. Iedereen moet voor zich kijken welke risico’s u wilt en kan lopen.
  U kan hier uw eigen rekening van deze interessante opzet openen.
  (Kan al vanaf 50 euro en u krijgt dan 20 euro inschrijvingsbonus!)
  Wilt u op 8 november de informatie bijeenkomst bezoeken, geef u dan hier op.
  Het wordt zeker een interessante bijeenkomst en na afloop zijn er soep en broodjes en genoeg tijd om even na te praten.

Overigens krijg ik op dit moment 36 euro per maand terug op de 1.350 euro geïnvesteerd vermogen. Let wel, dat is bruto en ik ben nog maar net begonnen. Iedereen is nog aan het betalen. Die ideale situatie zal gaandeweg ongetwijfeld gaan veranderen. Die 36 euro is rente EN aflossing. Immers wordt er vanaf maand één al afgelost.
Het is mijn bedoeling om dat geld voorlopig ook direct weer terug de markt in te brengen en in te zetten in nieuwe leningen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *