LADEN

Typ om te zoeken

Vrees Ruslands volgende zet

Beleggers Nieuws Goud

Vrees Ruslands volgende zet

Het is zonneklaar dat de Russische economie nu, vooral door de lage olieprijs en het zelfopgelegde tegenembargo onder grote druk staat.
Het is dus wachten op de volgende stap van Putin. Hij zal ongetwijfeld niet blij zijn met het feit dat zijn bewegingsvrijheid in financiële zin enorm afgenomen is.
Een volgende stap zou kunnen zijn, dat hij keihard gaat eisen dat het Russische gas en de Russische olie voortaan alleen nog in goud betaald kunnen worden.
Dat zou slechts één stap onder een oorlogsverklaring tegen Amerika aanhikken. Immers leeft Amerika nog dankzij het feit dat iedereen in de wereld dollars nodig heeft om gas en olie te kopen. Als Rusland die regeling nu opzegt, dan breekt de pleuris in Washington uit.
Ik denk dat er in Moskou al serieus over nagedacht wordt.
Het punt is, zouden ze dit machtsmiddel nu al willen inzetten? Je raakt er in eerste instantie alleen Europa direct mee. Alleen indirect gaat Amerika dan merken dat dollars minder gewild worden omdat ook Europa in dat geval minder dollars nodig heeft.
Wat zou zo’n zet voor de goudprijs doen?
– Het lijkt mij niet ongunstig voor de goudprijs. De vraag is echter vooral of Rusland deze stap nu al durft te nemen.
Als vervolgens ook China nog langer weigert om de Amerikaanse en Europese shitcoin dollars en euros af te nemen, dan is het snel gedaan met de economische macht van het westen.
In één klap is het feest van de verzonnen munten dan voorbij.
Het feit dat ik er al over kan schrijven als zijnde dat het een te overwegen strategie van Rusland is, is al behoorlijk eng.
De Russen en Chinezen deden het niet eerder, omdat ze er zelf ook slachtoffer van zouden worden als Amerika en Europa economisch gezien zouden instorten. Maar dat argument lijkt voor Rusland steeds minder te gelden. Als de Russische economie toch door het putje gaat, dan kan ik me indenken dat ze daar dan ook graag het leed willen delen.
Immers gedeelte smart, is halve smart. Iedereen in de shit voelt minder erg als helemaal alleen in de shit zitten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *