LADEN

Typ om te zoeken

Voor het eerst beleggen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Voor het eerst beleggen

beleggen, leren, rendement

Of het naar aanleiding van mijn artikel van vorige week was, weet ik niet, maar ik kwam dit weekend in gesprek met een startende belegger die ik tegen het lijf liep.
Hij wil gaan beleggen, maar met niet meer dan 5.000 euro.
Wat of hij het beste kon gaan doen.

 • Het antwoord daarop is niet makkelijk. Wil je leren beleggen, of wil je rendement? Wil je actief bezig zijn, of wil je kopen en houden? Is die 5.000 euro al je vrije geld, of ben je slechts voorzichtig en beleg je via die 5.000 euro met slechts een klein deel van je vermogen.
  Ik ben geen beleggingsadviseur. Ik kan als soort van journalist/uitgever van nieuwsbrieven wel schrijven over mogelijkheden.
  Een mogelijkheid is om één kwaliteitsaandeel te kopen. Dat aandeel te houden en mee te rijden op alles wat dat aandeel overkomt. Kies je het goede aandeel, dan zal je nooit klagen. Heb je pech, dan heb je na 10 jaar misschien als je geluk hebt die 5.000 euro nog…
  Je kan ook een beleggingsfonds kopen. Dat fonds doet het bijna zeker slechter dat de index die het volgt.
  Mag je in ETF’s beleggen? Als dat zo is, dan kan je ook kiezen voor een (goedkoper) alternatief of het beleggingsfonds.
  Blijft het feit dat je bij alle vorige beslissingen zelf een keuze hebt gemaakt in het onderwerp. Als die keuze goed was, dan maak je rendement. Kies je een sector die nu bijna op de top is, dan heb je na tien jaar misschien je eigen geld nog.
  Een heel andere mogelijkheid is om actief te gaan treden. Bijvoorbeeld daytrading zoals Aloys Mattijssen dat doet. Dat moet je leren en het vergt blijvende inspanning, want zonder je inspanning gaat er niets gebeuren.
  Als je je zo actief opstelt, dan is de kans op veel meer rendement aanwezig. Niemand kan vooraf garanties even en hoe goed de software van Aloys ook is, garanties kan ook hij niet geven.
  De ervaring leert dat je leuke rendementen kan maken als je het systeem netjes volgt. Maar ga je dat ook doen als je eenmaal bezig bent?
  Het punt is dat beginnende beleggers maar niet zo maar kunnen daytraden. Je moet dat leren. Aloys kan je puur over het daytraden alles leren, maar ik vind dat je ook buiten puur het daytraden iets over de beurs zou moeten weten. Je moet weten hoe de hazen lopen.
  Dan is de kans ook kleiner dat je na enige tijd van succes domme dingen gaat doen.
  Domme dingen kosten namelijk geld.
  Puur de basis van beleggen kan je hier al leren
  Dat kost u niets. Ik geef het u graag gratis.
  Van daar uit kunt u uw eigen pad bepalen.
  Succes
De beroemdste belegger ter wereld: Warren Buffett
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *