LADEN

Typ om te zoeken

Vastgoedbeleggers zijn net goudmijn eigenaren

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Vastgoedbeleggers zijn net goudmijn eigenaren

vastgoed

Van vastgoedbeleggers hoor je alleen maar de mooie verhalen. Een goudmijn is in Australië een gat in de grond met een leugenaar er boven. Nu, zoiets zou je zo nu en dan ook over de vastgoedeigenaren kunnen zeggen.
Tsjonge, jonge wat doen ze het allemaal goed.
Maar de praktijk is vaak anders. Heel wat mensen gaan failliet aan onroerend goed. Het pand was te gebrekkig, de buurt viel terug naar een niveau dat ongewenst is, er waren geen huurders te vinden…
U hoort alleen de verhalen van hen die het gered hebben en van hen die nog actief zijn.
U hoort nooit de verhalen van de mensen die het niet gered hebben.
Die verhalen zijn ook talrijk, maar de realiteit is echter ook dat veel van die mensen zo gigantisch onderuit gingen dat ze letterlijk liever dood gingen dan de problemen onder ogen zien.
Reken u dus niet te rijk als het gaat om onroerend goed.
Maar… Kijken we naar de meeste mensen die rijk zijn, dan zijn het vooral mensen die ‘iets’ met onroerend goed deden. Iedereen moet wonen, en veel mensen willen nu eenmaal niet kopen. Dan moet er een andere partij zijn die wil verhuren.
Ook moet er voor nieuwbouw grond gevonden worden, er moet gebouwd worden. Allemaal plekken en momenten waar voor de persoon met een perfecte timing flinke bedragen te verdienen zijn.
Maar dat soort plekken en momenten kom je als beginnende onroerend goed belegger echt niet bij in de buurt. Jij komt niet aan de tafel bij de gemeente te zitten die 8.000 woningen wil ontwikkelen. Zulke enorme winstbrengers komen bij de grote jongens die dat niet alleen aankunnen, maar die ook genoeg geld hebben om het waar te maken. Geld maakt geld en dat geldt ook hier.
Wil je dus in onroerend goed, dan zal je huisje voor huisje je imperium moeten opbouwen. Zo begon ik ook. Eerst één, daarna drie tegelijk, toen een keer zes. Daarna een appartementencomplex. Gaandeweg kan je bij succes steeds iets meer aan.
Dan komt er ineens een Corona crisis en dan moet je weer even zorgen dat alle bakens goed blijven staan. Weg zijn de groeiplannen. Ineens sta je in overlevingsmodus. Als je dat kan, dan doe je het in die omstandigheden al goed. De groei komt dan wel weer. Dat is van later zorg.
Ik ben nu bezig een mooi huis te kopen dat we voor de verandering gaan proberen te flippen. Lukt dat niet in drie maanden, dan gaat het huis ‘gewoon’ de verhuur in.
Ga hier naar de vastgoedsite.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *