LADEN

Typ om te zoeken

Vastgoed investeringen door particulieren

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Vastgoed investeringen door particulieren

Is het een goede zaak als particulieren investeren in te verhuren woningen?
De meningen zijn verdeeld.
Als ik kijk naar vastgoed als een potentieel (tweede) inkomen, dan is het een heel goede zaak. Het bezitten van te verhuren vastgoed kan je inkomen veilig stellen. Zou je je baan kwijtraken, dan heb je nog altijd je inkomen vanuit je vastgoed.
Het geeft dus een enorme financiële zekerheid.

Er is ook een andere kant, die we in Amsterdam zien. Daar krijgen ‘gewone’ kopers geen kans meer, omdat inkopers van woningen meer bieden. Deels is het zwart geld dat via woningaankopen gewit wordt. Er zijn ook enkele heel grote vastgoedeigenaren die letterlijk honderden tot duizenden woningen bezitten die de markt verzieken en niet altijd even netjes opereren.

Het Nederlandse kabinet wil nu vastgoedbeleggingen in Nederland voor particulieren ontmoedigen. Het is in de ogen van links Nederland niet kies dat particulieren meer dan één woning bezitten. Slechts 7% van alle woningen bestaat uit woningen die we “vrije sector huurwoningen” noemen. De meeste maatregelen van het kabinet betreffen juist deze woningen.
Deze 7% heeft vrijwel geen recht op subsidies. Subsidies die juist wél naar de andere 93% van de woningen gaat. 10 miljard euro per jaar gaat naar de koopsector en 5 miljard naar de huursector, niet zijnde vrije huursector.
De vrije huursector wordt nu geconfronteerd met fors hogere gemeentelijke lasten, maar ook met verplichte kosten voor verduurzaming. Als daar dan ook nog nieuwe regels en kosten bijkomen, terwijl de huur ondertussen niet omhoog mag, wordt het vooral voor kleine woningbezitters erg moeilijk. Daar is de maatschappij ook niet mee geholpen.

Ik ben zelf heel bewust in Detroit als vastgoedinvesteerder actief. Kijk hier.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *