LADEN

Typ om te zoeken

Consumentenleningen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Consumentenleningen

leningen

Zoals u ongetwijfeld weet, verstrek ik via mijn Neo Finance account in Litouwen consumentenleningen aan lokale particulieren.
Mensen die elders niet terecht kunnen, krijgen tegen aantrekkelijke rentes alsnog leningen.
Een goede zaak voor de lokale economie in Litouwen. Immers komt er cash vanuit bijvoorbeeld Nederland beschikbaar in Litouwen.
Als die mensen dus goede dingen doen met de cash, dan is dat een extra kracht die je aan de lokale economie geeft.

Helaas is niet iedereen die geld komt lenen zuiver op de graat.

Banken weten al heel lang dat consumenten die geld willen lenen niet altijd even eerlijk zijn. Ze liegen over inkomen, over bezit en over hun gezinssamenstelling. Als ze dat te lenen geld maar krijgen.
Daar moet ik dus ook in Litouwen rekening mee houden. Gelukkig kan dat ook, want je kan precies selecteren aan wie je wel/niet wilt uitlenen.

Zo zie ik in het systeem leningaanvragen voorbij komen van jonge mannen van onder de 25 die net vier maanden een baan hebben en meer dan dubbel het reguliere inkomen verdienen. Die jonge mannen willen tussen de 10.000 en 20.000 euro lenen. Onderpand hebben ze niet.
Mijn ervaring is dat een enorm percentage van die jonge mannen direct na het verkrijgen van die lening uit beeld verdwijnen.
Misschien vertrekken ze naar West Europa, maar mogelijk is ook dat ze binnen Litouwen van woonplaats veranderen en uit beeld verdwijnen… tot ooit het geld weer op is.

Toch doe ik soms mee met die leningen, maar NOOIT zonder verzekering.
Met de verzekering er achter kan ik nooit geld verliezen. Zou zo’n persoon WEL netjes betalen, dan kan ik soms wel meer dan 20% rente verkrijgen. Af en toe zijn er daadwerkelijk leners die zulke leningen ook netjes aflossen. Maar meestal komt uiteindelijk de verzekering in beeld.

Ik sprak deze week iemand die vanwege dit bedrog nu zegt te stoppen met Neo Finance. Dat is heel jammer, want zonder herfinanciering levert mij de totale portefeuille wel 12% op jaarbasis op. Ik ben daarbij altijd aan het herfinancieren, dus mijn rendement komt netto hoger uit.
Het feit is namelijk dat in de totale portefeuille 92% van de leningen netjes verloopt. Al die mensen betalen netjes rente en aflossing. Van die 8% die dat bij mij niet doet, zijn een aardig aantal van de leningen verzekerd. Daar maak ik dan geen winst op, maar ik verlies er ook niets op. Neo Finance krijgt van de uiteindelijke wanbetalers toch na een rechtsgang gemiddeld 70% van het geld nog boven water. Je kan dus niet snel ‘alles’ verliezen.
Dat maakt dat ik het nog altijd een prachtige investering vindt.
Ik heb nu grofweg 20.000 euro in Neo Finance zitten. 18.000 euro daarvan zit nu in leningen.

Overigens verkoop ik veel van die slechte leningen vaak met een kleine korting in de Secundaire Markt. Ik neem dan een klein verlies, maar het resterende geld kan ik daarna wel weer inzetten in een nieuwe lening.

Kijk hier voor meer informatie over deze prachtige service.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *