LADEN

Typ om te zoeken

Vanavond Detroit avond

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Vanavond Detroit avond

Vanavond geef ik in mijn kantoor een presentatie over waarom en hoe ik in 2018 in Detroit ben gaan investeren. Een stad die in 2013 door een diep dal ging en de eerste grote stad in de VS was die daadwerkelijk failliet ging.
De stad ging failliet omdat het ooit een stad met 1,6 miljoen inwoners was, waar op dat moment slechts 700.000 inwoners van over waren.
Overwegend arme inwoners, want de auto industrie was in elkaar geklapt en op dat moment was er nog niets voor terug gekomen. Er was een enorme werkloosheid. De stad had echter verplichtingen van een stad die 1,6 miljoen inwoners kende en 700.000 overwegend arme bewoners moesten dat ophoesten. Dat ging dus niet langer zo.
Ik kreeg in 2013 een woning aangeboden voor 5 dollar. Ik heb dat (terecht) niet gedaan. Immers was het uiteindelijk niet alleen geen 5 dollar, maar in 2013 was er ook nog geen zicht op verbetering.
Schulden liggen in de VS op het huis, niet op de eigenaar.
Had ik dat huis dus gekocht, dan had ik ook de achterstallige schulden gekregen. Dat had me dus duizenden dollars kunnen kosten.
In Detroit bleef daarom veel leeg staan, want door de wanbetalingen waren veel huizen oninteressant geworden en werden ze verlaten door de bewoners. Het werden dus ruïnes. Prachtige huizen, maar vanwege de bestaande schulden verpauperden ze.
Na 2015 werden de problemen echt opgepakt. Pas eind 2018 had ik het lef te investeren. Ik was toen letterlijk de enige. Ik kocht een huis voor 15.000 dollar. Ik geef toe, mijn mooiste voorbeeld, maar daarmee niet minder waar. Dat huis is nu naar schatting 84.000 dollar waard. Dat moet ik wel iets corrigeren… ik denk dat het meer de grond onder het huis is… Het huis stelt immers niet zo veel voor, maar de huizen er omheen zijn prachtig.
Mijn huis was een bouwval en is nu weer netjes, maar klein.
In een gewone markt zou je zeggen, slopen en een groot huis er op zetten. Detroit is echter geen gewone markt. Nieuwbouw vindt er in huizen eigenlijk niet plaats. Appartementen wel, maar er staan nog zo veel huizen leeg dat nieuwbouw in feite veel te duur is ten opzichte van renoveren.
Enfin, daar gaat het vanavond dus onder meer ook over.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *