LADEN

Typ om te zoeken

Uw financiële gegevens gaan verkocht worden

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Uw financiële gegevens gaan verkocht worden

cash

Binnenkort wordt het officieel zo dat de gegevens van uw financiële transacties door uw bank verkocht mogen worden.
Waarom zou de bank dat doen?
Simpel, omdat die gegevens voor bepaalde marktpartijen veel geld waard zijn.
Andere bedrijven kunnen heel hun marketing afstemmen op uw koopgedrag. Ze weten wat u koopt, waar u het koopt en wanneer u het koopt. Zo kunnen ze dus marketing veel gerichter (en effectiever) gaan inzetten.


Wilt u dat niet, dan kunt u bezwaar maken tegen die verkoop van uw gegevens en vervolgens zult u merken dat u steeds meer dingen niet kunt doen. U krijgt dan geen kortingen meer. U kan bepaalde services niet afnemen en u kan geen kortingkaarten meer aanvragen etc.
Wilt u echter wel kortingkaarten etc. maar niet dat uw gegevens te openlijk op straat komen te liggen, dan zult u uw ‘paper trail’ moeten verminderen.
Uw paper trail of elektronische spoor is alles wat u qua betalingen elektronisch vastlegt. U kan een paper trail heel simpel voorkomen door meer cash af te rekenen, maar ook door die kortingkaarten niet meer te gebruiken. Immers zijn die kortingkaarten ook transacties die interessant zijn. De gegevens daar vanuit worden misschien nog niet verkocht, maar zeker wel intensief gebruikt door de uitgevende onderneming. U dacht toch niet dat ze u die korting gaven omdat ze zo vrijgevig zijn?
Ik denk persoonlijk dat het in ons eigen belang is om veel meer met cash af te gaan rekenen. Al die bedrijven die alles van u leren door uw koopgedrag kan nooit een goede zaak zijn.
Uw patronen verraden waar u bent en als uit uw patroon bijvoorbeeld blijkt dat u bepaalde moment structureel niet thuis bent, waarom zou dan een crimineel neefje van één van de medewerkers van die bedrijven die uw gegevens kopen niet uw huis komen leegroven?
Het is maar een voorbeeld, maar met de verkoop van de gegevens komen commerciële bedrijven tot ver achter uw voordeur. Ik denk dat niemand dat zou moeten willen.

Tags

1 Reactie

 1. Theo Benschop 15 februari 2019

  Uw financiële gegevens gaan verkocht worden. Binnenkort wordt het officieel zo dat de gegevens van uw financiële transacties door uw bank verkocht mogen worden.

  Waarom zou de bank dat doen?

  Simpel, omdat die gegevens voor bepaalde marktpartijen veel geld waard zijn. Andere bedrijven kunnen heel hun marketing afstemmen op uw koopgedrag. Ze weten wat u koopt, waar u het koopt en wanneer u het koopt. Zo kunnen ze dus marketing veel gerichter (en effectiever) gaan inzetten. Wilt u dat niet?

  Ja, dat klopt als een bus.

  Ik wil namelijk

  a) geen enkele “Wees slim, koop Vim, het beste merk van de hele wereld, wees nog slimmer, koop geen Vim, het beste merk van de hele wereld” advertentie zien en

  b) dat geen enkele al dan niet commerciële al dan niet digitale nationale of multi nationale (markt) partij met het een of andere verdienmodel ook maar iets dat van mij is “doorverkoopt”, laat staan privacy gevoelige informatie over banktransacties, ik wil dan ook dat geen enkele al dan niet commerciële al dan niet digitale nationale of multi nationale (markt) partij met het een of andere verdienmodel op enig moment mijn “gedrag” afstemt op whatsoever welk (koop)gedrag, ik wil dan ook dat geen enkele al dan niet commerciële al dan niet digitale nationale of multi nationale (markt) partij met het een of andere verdienmodel (markt)partij op enig moment ook maar iets over mij weet, dus als dit binnenkort officieel beleid wordt dan vertrek ik uiteraard dezelfde dag naar een andere planeet, want dit gaat het op de unieke vredelievende planeet aarde dan nu eenmaal geen plan B heeft voor de ca. 7 miljard eenvoudige nakomelingen van de eerste happy happy happy don’t worry be happy happy happy mens niet zijnde aap niet worden.

  Dan kunt u als eenvoudige nakomeling van de van de eerste happy happy happy don’t worry be happy happy happy mens niet zijnde aap wel op vreedzame wijze bezwaar maken tegen die verkoop van uw gegevens, maar dan zult u bemerken dat u dan de hele dag bezig bent met vreedzaam bezwaar te maken, zodat u uiteraard de boel op de mooie, vreedzame aarde de boel laat en u naar een andere planeet zult vertrekken omdat dit het op de mooie, vreedzame planeet aarde die nu eenmaal geen plan B heeft voor de mensheid niet gaat worden.

  Want vervolgens zult u gaan bemerken dat u steeds meer dingen niet kunt doen. U krijgt dan geen bonus kortingen meer in uw buurtsupermarkt, bijvoorbeeld Albert Heijn die toch al op de kleintjes moet letten. U kan bepaalde services niet afnemen en u kan geen kortingkaarten meer aanvragen etc.

  Wilt u echter wel kortingkaarten etc. maar niet dat uw gegevens te openlijk op straat komen te liggen, dan zult u uw ‘paper trail’ moeten verminderen. Uw paper trail of elektronische spoor is alles wat u qua betalingen elektronisch vastlegt.

  U kan een paper trail heel simpel voorkomen door meer cash af te rekenen, maar ook door die kortingkaarten niet meer te gebruiken. Immers zijn die kortingkaarten ook transacties die interessant zijn. De gegevens daar vanuit worden misschien nog niet verkocht, maar zeker wel intensief gebruikt door de uitgevende onderneming. U dacht in historisch retorische zin toch niet dat ze u die korting gaven omdat ze zo vrijgevig zijn?

  Ik denk persoonlijk dat het in ons eigen belang is om veel meer met cash af te gaan rekenen. Al die bedrijven die alles van u leren door uw koopgedrag kan nooit een goede zaak zijn. Uw patronen verraden het geheim waar u bent en als uit uw geheime patroon bijvoorbeeld in het geheim blijkt dat u op een bepaald geheim moment structureel niet thuis bent, waarom zou dan een crimineel neefje van één van de medewerkers van die bedrijven die uw gegevens kopen niet in het geheim uw huis komen leegroven?

  Hoeveel nietsvermoedende eenvoudige nakomelingen van de eerste happy happy happy don’t worry be happy happy happy mens niet zijnde aap op de unieke vredelievende planeet aarde dat nu eenmaal geen plan B heeft die in het geheim vredelievend op vakantie dachten te gaan en in het geheim een taxi voor de internationale luchthaven bestelden kwamen er immers in het geheim niet achter dat een crimineel vriendje van de vredelievende taxichauffeur tijdens uw vredelievende afwezigheid in het geheim alle tijd had om uw huis op de unieke vredelievende planeet aarde die nu eenmaal geen plan B heeft geheel leeg te roven?

  Het is maar een voorbeeld, maar met de verkoop van de gegevens komen al dan niet commerciële al dan niet digitale nationale of multi nationale (markt) partijen met het een of andere verdienmodel tot ver achter uw voordeur. Ik denk dat niemand dat zou moeten willen. Wat dan ook klopt als een bus!

  Dus du moment dat dit officieel beleid is geworden zal het een of andere crimineel neefje of nichtje het licht op de mooie, vredelievende unieke planeet aarde die nu eenmaal geen plan B heeft uit moeten doen, hij of zij blij en de rest van de ca. 7 miljard eenvoudige nakomelingen van de eerste happy happy happy don’t worry be happy happy happy mens niet zijnde aap blij!

  Zie hiervoor op het happy happy happy don’t worry be happy happy digitale internet bijvoorbeeld Van Steden in Transitie naar WeMakeThe.City.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *