LADEN

Typ om te zoeken

Uranium sector in flink herstel

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Uranium sector in flink herstel

Na enkele weken van enorme zwakte zagen we gisteren uranium aandelen weer in de meeste gevallen tussen de 6 en 12% stijgen.
De vraag roept zich op, waar kwam die wekenlange zwakte vandaan?
Ze kwam er niet omdat de onderliggende prijs van uranium zwak was. Dat was immers niet het geval. De koers van uranium zelf ligt namelijk vlak bij de hoogste koers van de laatste vijf jaar en is nog altijd heel voorzichtig stijgende.
We moeten het dus zoeken in sentiment of manipulatie.
We zien al sinds half februari een zwakte in speculatieve aandelen. Uranium aandelen hadden van die zwakte geen last, tot grofweg begin juni.
Toen ineens kwam er verkoopdruk.
In uranium zitten veel particuliere beleggers die eerst maanden van zwakte zagen in de andere speculatieve aandelen en dan nu ineens ook in de zo kansrijke uranium aandelen zwakte zagen. Als ze al niet verkochten, stopten ze toch zeker wel met kopen. De kopers vielen weg, misschien een beetje verkoopdruk van grote partijen en dalingen tot wel 35% waren een feit.
Ik hou het daarom op sentiment EN een beetje manipulatie.
Uiteindelijk is het zo dat deze sector enorme vooruitzichten heeft. Je moet als belegger echter wel ballen hebben de bewegingen uit te zitten en te kopen als anderen verkopen.

Maar waarom juist GISTEREN de stijging?

  • Dat heeft veel, zo niet alles, te maken met het uranium fonds waar ik gisteren een video over maakte. Zie onder dit artikel!
    Sprott heeft namelijk deze week asset manager Uranium Participation overgenomen. Dat is het grootste uranium fonds. Dit fonds kan en mag nu ook investeren in fysiek uranium. In feite is er daarmee een extra koper op de markt bijgekomen en het fonds kocht dan ook 100.000 pound uranium op haar eerste handelsdag.
    Dit gaat de markt dus aanzienlijk veranderen. Je kan als belegger nu ook beleggen in fysiek uranium via dit fonds. Ook dat is dus een nieuwe situatie in die markt.
    Wil je meer weten, zoek dan naar Sprott Physical Uranium Trust fund. Het is een ETF. Ik weet nog niet of er restricties voor de handel in Europa voor bestaan. Het kan zeker zo zijn dat je broker je er geen toegang toe geeft.

Ik heb zelf vanochtend gekeken, maar vooralsnog heb ook ik bij IB geen toegang tot dit fonds.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *