LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 juli 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 juli 2021

  • Ook Jeff Bezos is nu even in de ruimte geweest. Hij dankte de klanten van Amazon voor het feit dat ze in feite zijn vlucht mogelijk gemaakt hebben. Vanuit politiek links kwam daarop kritiek omdat Amazon vrijwel geen belastingen betaalt en vreselijke werkomstandigheden voor veel werknemers kent. In feite betaalden dus alle Amerikanen voor zijn vlucht, niet alleen de Amazon klanten.
  • Door de enorme warmte is west Canada zijn er daar nu ook enorme bosbranden uitgebroken. Letterlijk duizenden brandweermensen proberen de branden te beperken. Tienduizenden mensen moeten hun huizen verlaten.
  • De spionage software Pegasus van NSO heeft mogelijk ook actief gewerkt op de telefoon van de Franse president en Franse ministers. Het is officieel bedoeld om terroristen op te sporen, maar kwaadaardige overheden kunnen het dus ook misbruiken. Ook veel journalisten staan op de bekend geworden lijst.
  • Daimler zag haar verkopen stijgen, maar heeft wel veel last van chiptekorten. Ze verkochten ook zo’n 10% van hun omzet in (deels) elektrische auto’s. Uiteindelijk maakte Daimler in het eerste halfjaar 3,7 miljard winst.
  • Deliveroo heeft een boete van 176.000 euro gekregen. Het bedrijf had in 2018 22 buitenlandse bezorgers in dienst zonder dat die een werkvergunning hadden. Deliveroo gaat in beroep omdat het bedrijf toen vond dat het zelfstandigen waren.
  • ASML verwacht dat haar omzet 2021 hoger zal gaan uitvallen. In het tweede kwartaal boekte het bedrijf een omzet van 4 miljard en maakte het een marge van 50,9%. Het blijft erg goed gaan.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *