LADEN

Typ om te zoeken

Uranium

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Uranium

Wat is de belangrijkste reden dat uranium nu aan het stijgen is?
Dat antwoord is simpel te geven en heeft niets te maken met 100 nieuwe kerncentrales die er de komende 15 jaar gaan komen. Dat is leuk en weten we al jaren, maar het bracht en brengt de koers van uranium niet in beweging.
Maar wat dan wel?
De reden is dat Sprott sinds kort een uranium beleggingsfonds gekocht/opgezet heeft en nu op grote schaal fysiek uranium aan het kopen is.
Is dat ‘netjes’?
Het doet een beetje denken aan de gebroeders Hunt in de jaren zeventig. Die probeerden door grootschalig zilver op te kopen de markt naar hun hand te zetten. Dat lukt, tot de centrale bank ingreep.
Toen was het feest over en raakten ze heel hun familievermogen kwijt.
Uiteraard is er nu ook de kans dat ‘een overheid’ gaat ingrijpen omdat ze er niet blij mee zijn dat uranium duurder wordt. Het is geen grote markt en Sprott is in die kleine markt in enkele weken tijd een enorm grote marktpartij geworden.
Maar Sprott is niet de enige. Enkele maanden geleden waren er al enkele bedrijven die hun productie stopzetten en overgingen op het opkopen van uranium op de open markt.
Daar heeft Sprott het idee van.
Die bedrijven zien nu de gekochte uranium voorraden flink in waarde stijgen. Ze hebben een goede zet gedaan en beleggers beginnen die strategische zet nu pas te belonen met een hogere aandelenkoers.
Ineens is er erg veel vraag naar uranium en EINDELIJK is er genoeg druk op de markt gekomen om de prijs van uranium op te drijven. Een terechte zaak, want uranium is al jaren veel te laag gewaardeerd.

De x10beleggen nieuwsbrief zit zwaar in uranium aandelen!

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *