LADEN

Typ om te zoeken

Uranium

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Uranium

uranium

De laatste twintig jaar is het al zo dat de argumenten voor uranium sterk zijn. Ondanks dat is het beleggen in die sector een drama geworden. Hadden de analisten dan zo ongelijk?
Ja en nee.
Ja, want men was één belangrijk onderwerp vergeten. Dat was de (helaas tijdelijke) ontspanning in de koude oorlog tussen Rusland en de VS.
Die ontspanning bracht een heleboel uranium uit overbodige oude kernwapens op de markt. Rusland verkocht dit uranium aan de VS en zowel in de VS als in Rusland werd het uranium verrijkt zodat het in kerncentrales over heel de wereld gebruikt kon worden. Ondertussen was de mijncapaciteit van uranium dus al groot genoeg. Het gevolg was een overproductie en dus extreem lage koersen voor kerncentrale brandstof.
Die situatie is nu aan het veranderen, maar…
Waar we nooit rekening mee (kunnen) houden is hoe dom/eigenwijs mensen kunnen zijn. Na twintig jaar dumpprijzen voor verrijkt uranium is niemand bereid de portemonnee te trekken. Er is nóg geen acuut tekort.
Dat tekort komt er wel aan, maar zolang iedereen nog even vooruit kan met de bestaande voorraad stellen ze aanvulling van de voorraad liever uit in de hoop op iets lagere koersen.
Wie knippert het eerst? De leverancier of de koper?
Tot nu toe steeds de leverancier…
Ook ik voorzie dat er een moment komt dat de leverancier gewoon weet dat de koper niet anders kan dan de hogere prijs betalen. Dat er simpelweg geen alternatief aanbod meer is.
Wanneer komt dat moment?
Dat kan ik totaal niet inschatten en ik vrees dat niemand op de wereld dat kan. De reden is dat de voorraden vaak een militair en economisch geheim zijn. De kopers doen alsof ze nog genoeg voorraad hebben en zolang de leveranciers liever omzet dan winst hebben gaat dit spel nog even op lage koersen door.
Zodra de bluf duidelijk wordt, gaat de koers x2 tot x5.


Het is echter koffiedik kijken wanneer de omslag komt. Laat u niet anders wijsmaken, deze markt is te gesloten om er een overall zicht op te kunnen hebben. Het is ook voor de insiders koffiedik kijken.

Tags
Volgend artikel

1 Reactie

  1. Theo Benschop 5 augustus 2019

    “Dat kan ik totaal niet inschatten en ik vrees dat niemand op de wereld dat kan. De reden is dat de voorraden vaak een militair en economisch geheim zijn.”

    Als iemand ook maar voor een seconde in de toekomst kon kijken, zou hij of zij zwaar gehandicapt zijn, omdat hij of zij dan niet de mogelijkheid heeft om in een hier en nu op vredevolle wijze in vrijheid with the freedom of speech oud te worden. Dit uiteraard op de helderzienden na.

    In het hier en nu kan iedereen concluderen dat er op de vrije markt een grondstof x is, waar geheime zombie militairen in de madness van het zombie ministerie van zinloos bloed vergietende oorlogen i.h.k.v. de TOP SECRETS van de door zombies voor te bereiden volgende zinloos bloed vergietende oorlog met een zelf gecreëerde vijand in geïnteresseerd zijn, en kennelijk toch ook een zombie ministerie van Economische Zaken dat kennelijk geen neen zegt tegen een geheim winstje in dollars, van welke madness de mens op 30.000 kilometer afstand van moet blijven, zodat de mens in de geschiedenis van de mensheid beter in een heel ver van het bed show van deze geheime zombie madness een dime kan investeren in een Coca Cola en een hamburger.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *