LADEN

Typ om te zoeken

Twitter van de beurs op 8 november

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Twitter van de beurs op 8 november

Dat feit noemde ik gisteren al. Het houdt in dat iedere aandeelhouder van Twitter dus zijn aandelen moet verkopen aan Elon Musk. Meestal zal dat door de broker geregeld worden en je krijgt dat de koers die is afgesproken met Elon Musk.
Maar… nu blijkt dat veel werknemers van Twitter ook aandelen EN opties uit hadden staan.
Opties die nog niet tot uitkering zijn gekomen.
Dat terwijl enkele van die medewerkers nu al ontslagen zijn.
Ze hebben logischerwijze ook recht op de uitkering van de waarde van die opties. Echter, hoeveel zijn die opties waard als de optie nog even te lopen heeft? Heb je eigenlijk nog wel rechten als je al ontslagen bent?
De vraag is nu of daar een ingewikkelde berekening op gaat plaatsvinden, of dat ze allemaal afgerekend worden op de koers die Elon Musk voor de aandelen betaalde.
Punt is dat Elon Musk Twitter heeft gekocht op basis van de uitstaande aandelen, niet op basis van ook nog uitstaande opties. Die opties is iets tussen de werknemer en het bedrijf Twitter. Maar Twitter is ondertussen van Elon Musk…
Dat kan dus nog een juridisch touwtrekken worden met medewerkers die ondertussen ook al ontslagen zijn.
Elon Musk zelf heeft geen goede reputatie als het komt op het uitbetalen van optierechten. Bij Tesla zijn er regelmatig rechtszaken waarbij medewerkers aangeven dat ze bewust werden ontslagen nét voor hun opties tot uitkering zouden komen. Tesla keerde dan niet uit, tenzij de rechter alsnog sommerde tot uitkeren te komen. Een smerige techniek die (te) vaak werd toegepast.
Dit is dus voor Twitter werknemers geen gelopen race.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *