LADEN

Typ om te zoeken

Twee grote Amerikaanse banken in beeld

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Twee grote Amerikaanse banken in beeld

bank

Bank of America heeft een beurswaarde van 189 miljard dollar. Een paar werken geleden was het nog zo’n 300 miljard dollar. De crisis heeft de beurswaarde dus al zwaar geraakt. De laatste weken is de koers neutraal, maar dat is geen reclame.
De koers van bijvoorbeeld Tesla herstelde al weer van een dieptepunt op 361 naar 732.
Dat terwijl Bank of Amerika eerder op 35 stond, naar 18 daalde en nu rond de 22 staat.
Waarom zijn beleggers positiever over een van geld enorm afhankelijk bedrijf Tesla, terwijl Bank of America in feite zelf geld kan creëren?
Hoe gek wil je het maken?
Goldman Sachs (GS) geldt als de bank met de meeste insider informatie. Half het Amerikaanse regeringsteam rondom de president heeft intieme connecties met deze bank. Beleggers brachten de koers van 250 naar een dieptepunt van 135 en nu terug naar 175. GS heeft nu een beurswaarde van 60 miljard dollar. Beleggers hebben zelfs geen vertrouwen in het bedrijf dat in feite het land bestuurd.
Volgens analyse software van Yahoo is Goldman Sachs nu ondergewaardeerd.
Ik wil hierbij 2007 in herinnering roepen. Toen waren de banken ook vreselijk ondergewaardeerd vonden we. K/W verhoudingen van 5 waren geen uitzondering. Nu heeft Goldman Sachs een K/W van 9,5.
De banken gingen vervolgens, ondanks die lage K/W zwaar onderuit. Goldman Sachs ging indertijd van 248 naar 79.
De aandelen waren toen ondergewaardeerd op 250 dollar, maar daalden vervolgens wel naar onder de 80!
Laat je nu dus niet in de luren leggen.
De banken gaan het nog heel zwaar krijgen, want veel bedrijven gaan het niet redden. De meeste bedrijven werken met bankleningen en die gaan dus nu niet afbetaald worden.
De overheid gaat nu de ondernemingen geld geven, en de banken gaan proberen om dat hulpgeld niet naar de bedrijven te laten gaan, maar zelf te houden. Ze laten de bedrijven dus failliet gaan zonder het hulpgeld echt uit te keren. Op papier zullen de banken echter de uitkering wel doen. Immers, anders is het diefstal. De uitwerking voor de bedrijven is echter dat het voor hen wel diefstal zal lijken.
Ik raad aan om voorlopig niet in bankaandelen te gaan beleggen. De risico’s kunnen we simpelweg nu niet overzien. Zo moet je niet willen beleggen, of je moet het volkomen afgedekt doen. Mijn vraag is… waarom zou je?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *