LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 27 april 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 27 april 2020

boeing
  • Gaat de combinatie Air France/KLM deze crisis overleven? Het lijkt er steeds meer op dat de fusie ontbonden gaat worden.
  • De samenwerking tussen Boeing en het Braziliaanse Embraer gaat stoppen. Volgens Boeing voldeed Embraer nog altijd niet aan de afgesproken voorwaarden en Boeing had geen vertrouwen meer in verder onderhandelen. Het was de bedoeling dat Boeing 80% van de aandelen Embraer zou overnemen.
  • Airbus heeft haar 135.000 medewerkers een bericht gestuurd dat er snel maatregelen nodig zijn, anders gaat de onderneming failliet. Er zullen ook van de medewerkers offers gevraagd gaan worden.
  • President Trump stopt na het debacle van vorige week weer met de dagelijkse persbijeenkomsten. Als je de uitgetypte versies er van leest, dan begrijp je wel waarom er mee gestopt wordt. Het is een drama.
  • De EU heeft uitgehaald naar de Engelsen vanwege hun lakse houding met betrekking tot de Brexit onderhandelingen. De Engelsen vertragen belangrijke onderhandelingen en komen maar niet af met hun visie over onderwerpen. Het lijkt er op dat de Britten doelbewust zonder deal de EU willen verlaten. Het is wat het is. In mijn ogen gaat het ze heel veel pijn doen. Binnen de EU ligt de pijn vooral in Nederland.
  • Trump wil de steun voor US Postal tegenhouden als dat bedrijf de tarieven voor Amazon niet fors wil verhogen. Trump ligt overhoop met Jeff Bezos en wil via deze weg wraak nemen. Nu heb ik geen enkele sympathie voor Amazon en met name Jeff Bezos. Toch heeft Trump hier geen poot om op te staan. Daarnaast kan het niet zo zijn dat alleen Amazon meer gaat betalen. Andere grote verzenders moeten dan ook meer gaan betalen en dat kunnen en willen ze niet. Die hebben niet de kracht en het vermogen dat Amazon heeft. Het zou dus Amazon alleen maar sterker maken als het verzenden van pakjes fors duurder wordt.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *