LADEN

Typ om te zoeken

Turbo belegger benadeeld bij Binckbank (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Turbo belegger benadeeld bij Binckbank (Tom Lassing)

Na de paasdagen is veel Turbo beleggers bij Binckbank gebleken dat ze bepaalde series Turbo’s alleen nog maar kunnen aanbieden, maar niet meer kunnen kopen.
Vooralsnog wordt er door Binckbank geen uitleg gegeven en dat doet de geruchten op gang brengen dat beleggers vooral in de series die de uitgever geld kosten niet meer kunnen instappen.
De vraag is natuurlijk of dat inderdaad zo kan zijn. Immers zou dat inhouden dat iemand de richting van de markt kent en daarom daarop al kan inspelen. Is “iedereen” dan nu short aan het gaan en zijn ze bang dat ze daarop fors gaan verliezen?
Eerlijk gezegd kan ik me dat niet indenken. Immers zijn er genoeg manieren voor brokers om tegenovergestelde posities in te nemen.
Wat is dan wel de reden?
Heeft de AFM bezwaar tegen de voorwaarden van die specifieke Turbo’s?
Het feit dat Binckbank geen uitleg geeft, geeft voeding aan geruchten. Zo kan het natuurlijk ook zijn dat Binckbank al zo scheef zit dat ze de deur nu dicht moet houden zodat de posities ‘tegen’ haar niet groter kan of mag laten worden. Dat zou inhouden dat Binckbank in de problemen is.
Ik weet het ook niet. Het feit dat deze broker klanten onverwachte beperkingen oplegt is in ieder geval niet goed. Dat is rook. Nu is de vraag waar het vuur dan is en wat de reden van het vuur is. Er is maar één oplossing en dat is dat Binckbank duidelijkheid geeft. Zonder die duidelijkheid lijkt deze broker vals te spelen en haar klanten te benadelen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *