LADEN

Typ om te zoeken

Trump kan nog steeds winnen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Trump kan nog steeds winnen (Tom Lassing)

De meeste Europeanen zien Trump voor wat hij is, namelijk een charlatan, een narcistische rijkaard die president wil worden.
Waarom ‘zien’ Amerikanen dat niet?
Daar zijn meerdere redenen voor. De belangrijkste is het bijna religieuze geloof in de American Dream. Hij is rijk en dus een echte Amerikaan. Dat hij 100 miljoen dollar van zijn vader meekreeg is een detail dat maar weinigen willen weten.
Maar er is meer.
Trump heeft de Republikeinse voorverkiezingen gewonnen door precies dát te zeggen wat Republikeinen willen horen. En dan bedoel ik PRECIES!. Volkomen compromisloos gaf hij ze de macho bull shit waar de Republikeinen voor staan. Dat is wapens, eigen huis is je kasteel, keiharde aanpak criminaliteit, een sterk leger, maar toch een kleine overheid, vrouwen zijn er om de mannen te dienen, dat soort BS.
Trump vernietigde werkelijk iedere andere kandidaat en mede omdat die op bepaalde onderwerpen nog wel eens nuances wilden aanbrengen. Heel dom, Trump veegde de vloer met ze aan.
We zien nu echter regelmatig een andere Trump.
Het voordeel voor Trump is dat hij geen vastgelegde politieke agenda heeft. Hij kan werkelijk bij iedere bijeenkomst iets anders zeggen. Dat doet hij dan ook. Hij probeert vrouwen (die hij als voetveeg ziet en altijd zo heeft behandeld) voor zich te paaien. Hij probeert zwarte Amerikanen en Mexicanen voor zich te winnen, terwijl hij een dag eerder nog gezegd kan hebben dat ze allemaal naar de gevangenis moeten. De man zit werkelijk nergens mee, hij wil winnen en hij zegt alles dat zijn publiek van dat moment wil horen.
Waarom komt hij er mee weg?
Immers, je kan op die andere TV zender zien dat hij maar van alles zegt en zichzelf vreselijk tegenspreekt. Hij belooft ‘alles’. Uiteindelijk kan dat natuurlijk niet. De meeste politici beloven te veel, maar Trump heeft geen enkele rem en zegt letterlijk alles wat zijn publiek op dat moment wil horen. Hij is zowel pro als contra abortie, hij wil geen enkele Mexicaan laten blijven, of hij wil alleen de criminele Mexicanen verdrijven, hij wil een ander politieapparaat met beter opgeleide agenten en hij is enorm tevreden over de politie… Kan niet beter…
Daarmee komt zijn sterkste troef boven water. Amerika is zo enorm verzuild in de kampen Democraten en Republikeinen, dat ze elkaar TV en radio zenders niet meer bekijken. Geen Republikein die naar Comedy Central of NBC zal kijken. Geen democraat die FOX zal aanzetten.
De zenders doen er alles aan om hun kijkers te behouden. Dus nooit zal er op de Republikeinse zenders een keer commentaar komen op het opportunistische speechgedrag van Trump. Dat hij dus heel andere beloftes doet bij het democratische deel van de bevolking, daar horen de Republikeinen niets van. Andersom is het niet veel anders. Die maken Trump af, wat hij ook zegt. Overigens is bijna niemand pro Clinton. Men is vooral voor of tegen Trump.
Als je dus kiest voor een kandidaat, dan kies je de TV zenders die daar bij passen en je zal tot aan 8 november in je keuze bevestigd gaan worden.
Trump weet dat hij via de TV zenders niemand meer wint. Hij onderschatte echter het feit dat hij met de debatten nog wel kiezers kan verliezen. Die debatten ziet iedereen.

Hij is nu vooral overal in Amerika grote zalen aan het toespreken. Dáár kan hij nog zieltjes winnen. Waar de bijeenkomst ook over gaat, Trump komt graag even de zaal naar de mond praten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *