LADEN

Typ om te zoeken

Triodos Vastgoedfonds (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Triodos Vastgoedfonds (Tom Lassing)

vastgoed

Vorige week schreef ik al eens over dit fonds. Het gaat stoppen en de oorzaak is de onroerend goed crisis die in 2008 losbrak. Het lijkt vreemd dat zo lang na de crisis nog een fonds last heeft van die crisis, zeker nu vastgoed booming is.
Het punt is alleen dat ze er achter zijn gekomen dat het fonds te klein is om te overleven. Ze hebben enorme verliezen gemaakt na de uitbraak van de crisis en hoewel het inderdaad beter gaat, kunnen ze nu nog altijd niet te grote winsten maken omdat de kosten te hoog liggen. Het maakt wel degelijk uit of je 20 of 80 panden tot je beschikking hebt.
Vooral de grote beleggers in het fonds willen geen extra geld ter beschikking stellen. Het fonds kan dus niet groeien door meer geld op te halen. Er is ook een 18% onderwaardering, dus meer aandelen uitbrengen is ongunstig voor de zittende aandeelhouders.

vastgoed
Daarnaast zeult het fonds de slechte performance van na 2008 met zich mee. In vergelijking met andere fondsen kan het geen mooi rendement tonen, ook de laatste vijf jaar niet. Nieuwe beleggers zien die vergelijkingsstaatjes ook en beleggen liever in de winnaars.
Liquideren of verkopen aan een grotere partij zijn dus de alternatieven.
Dat ondanks dat de portefeuille zelf het goed heeft gedaan. De panden waarin ze beleggen deden het bovengemiddeld goed. Triodos heeft namelijk al vroeg ingezet op duurzame panden. De aandelen van het fonds noteren 2,69 euro per aandeel, terwijl de intrinsieke waarde 3,24 euro per aandeel is. Er is dus 18% onderwaardering.
Dat is geen garantie voor winst, maar het is bijzonder interessant om dan nu een positie in dit fonds op te bouwen.
Er ligt immers theoretisch 18% rendement op te rapen. 17 december mogen de aandeelhouders zich uitspreken over de toekomst van het fonds.

Mijn positie: Ik heb eerder deze week 1.000 aandelen Triodos Vastgoedfonds gekocht.

Tags

1 Reactie

  1. Tom Lassing 6 december 2019

    Houden

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *