LADEN

Typ om te zoeken

Trends

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Trends

Gisteren schreef Jack Hoogland een interessant artikel over trends. Hij gaat er namelijk vanuit dat in China en India meer mensen auto gaan rijden. Een volkomen logisch en te verdedigen uitgangspunt.
Waar ik wel een kanttekening bij wil zetten, is bij het feit dat hij er van uit gaat dat die auto’s met de techniek van vandaag zullen blijven rijden.
Dat wil zeggen, verbrandingsmotoren en dus uitlaatsystemen die fijnstof moeten tegenhouden.
In de huidige uitlaatsystemen moeten metalen als palladium en platinum verwerkt worden.
Ik ben het er niet mee oneens dat de vraag naar de metalen gaat toenemen, maar ik denk dat er nog veel meer nodig gaat zijn.
Ik ga er namelijk vanuit dat vooral in de grootste markt China veel meer ingezet gaat worden op elektrisch rijden. Dat houdt in dat er daar minder van de genoemde metalen nodig zullen zijn, maar dat er juist meer rare metals gebruikt zullen worden in de batterijen waaruit die auto’s hun energie opslaan en onttrekken. Ook meer koper omdat die energie aangevoerd moet worden naar steeds meer oplaadpunten.
Jack ziet dus terecht dat de markt groeit en dat er weer een grondstoffen hausse in de metaalsector aan zit te komen, maar ik denk dat de vraag breder zal zijn dan de door hem genoemde twee metalen.
Op dit moment zijn grondstoffenaandelen tegen ramsjhkoersen te verkrijgen. Hier ligt een prachtige kans voor beleggers die niet bang zijn om tien jaar op aandelen te moeten zitten. Jack heeft gelijk, 1000% koerswinst is zeer wel mogelijk, maar geef het dan wel de nodige jaren! Klik hier voor het artikel van Jack.

Tom Lassing

www.beursaccent.nl

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *