LADEN

Typ om te zoeken

Tienduizenden foreclosures komen er aan

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Tienduizenden foreclosures komen er aan

In Detroit heeft de overheid sinds begin 2020 geen foreclosure procedures meer gevoerd vanwege niet betaalde belastingen.
In de VS kan je je huis verliezen als je je belastingen niet op tijd betaald.
Een schuld van 1000 dollar kan je heel je huis kosten.
De lokale overheid heeft nu aangekondigd dat het nu wel weer gaat handhaven. Dit houdt in dat letterlijk tienduizenden huizenbezitters nu kans lopen hun huis te verliezen. Er zijn namelijk letterlijk tienduizenden huishoudens met een belastingachterstand.
Jij en ik kunnen zo’n huis via een foreclosure veiling bemachtigen voor een hoogste bieding op het huis EN de achterstallige belastingen. (Zo simpel is het uiteraard niet, maar het komt er wel op neer)
Zo kan je met een beetje geluk een huis kopen voor onder de 10.000 dollar.
Ik deed dit een paar jaar geleden een aantal keer in Florida. In Detroit deed ik het bewust niet, omdat je totaal niet weet in welke onderhoudsstaat het huis is. Er is immers heel veel armoede in Detroit.
Je kan in Detroit dus makkelijk een compleet krot kopen.
Een extra probleem in Detroit is dat er nog altijd vrijwel geen bouwvakkers en techneuten te krijgen zijn. Je kan dus wel zo’n huis voor weinig kopen, maar hoe krijg je dat dan tegen aanvaardbare kosten opgeknapt?
De overheid kan nu dus wel dreigen met foreclosures, maar de vraag is of ze daar dan zelf ook veel mee opschieten. Je maakt een heleboel mensen dakloos en bij wie gaan die aankloppen?
Juist ja, bij de overheid. Je creëert dus een enorm extra probleem omdat je een paar duizend dollar achterstallige belastingen wilt innen.
Ik denk dat ze hier een andere oplossing moeten zoeken. Laat die mensen bijvoorbeeld zelf hun huis proberen te verkopen, zodat ze er een eerlijke prijs voor krijgen. Dan kunnen ze de belastingen betalen en daarna een huurhuis betalen. Misschien zelfs wel als huurder in hun eigen huis gaan wonen.
dat is beter dan ze hun huis afnemen en ze letterlijk dakloos te maken.
Bron

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *