LADEN

Typ om te zoeken

Thuisbatterij in Nederland nog onbetaalbaar

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Thuisbatterij in Nederland nog onbetaalbaar

In België zijn ze al populairder aan het worden. De thuisbatterij waarmee je je eigen zonnestroom kan opslaan om dan in de avond te gebruiken.
Zo accu kost zo rond de 7000 euro en écht veel stroom kan je er niet in opslaan.
In Nederland zijn er enkele redenen te noemen waarom het nu nog niet interessant is. De belangrijkste is dat we nog altijd de salderingsregeling hebben. Het is nu dus financieel gezien helemaal niet nodig om zelf stroom op te slaan.
Daarbij wordt er nog geen subsidie op gegeven.
Maar… dat kan veranderen.
Er gaan al langer stemmen op om de salderingsregeling af te schaffen. Dat is één. Een andere reden om over te stappen op de thuisaccu is dat daarmee het stroomnet enorm ontzien zou worden.
Tegenwoordig ontwikkel je ook liever geen zonnepanelenveld meer zonder eigen opslag capaciteit. Je wilt immers niet uitgeschakeld worden omdat het stroomnet het niet langer aankan. Dat geldt in de toekomst ook steeds meer voor particulieren.
Ook hun panelen worden bij druk op het stroomnet uitgeschakeld.
Dat kost je dus rendement en daarmee geld.
Als dat vaker gaat gebeuren, dan wordt die thuisaccu vanzelf wel rendabel, zeker als we de salderingsregeling ook loslaten.
Helaas is er amper een serieus energie beleid in zowel Nederland als België. Dát zou juist nu wel heel belangrijk zijn.
We moeten namelijk structurele oplossingen zoeken voor het feit dat er steeds meer duurzame energie op het stroomnet komt. Door veel meer te werken met batterijen kan dat stroomnet weer veel stabieler worden.
De oplossing is helder. Nu de weg daar naar toe nog…
Zie ook mijn video hierover

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *