LADEN

Typ om te zoeken

Tekort aan werknemers in de VS

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Tekort aan werknemers in de VS

De Amerikaanse economie heeft last van een tekort aan werknemers.
Hoe is dat dan mogelijk?
Er zijn twee belangrijke oorzaken te noemen.
De eerste is Covid. Een miljoen Amerikanen is de afgelopen jaren overleden aan Covid. Een flink deel daarvan was nog werkzaam. (mede omdat de VS een beroerde pensioenwetgeving kent)
Door Covid niet serieus te nemen, heeft de vorige president dus mede dit probleem veroorzaakt.
Het tweede probleem komt ook voort uit het beleid van de vorige administratie. Dat is namelijk het feit dat ‘buitenlanders’ niet meer welkom waren. Buitenlanders die banen vulden waar Amerikanen geen trek meer in hadden.
Banen die nu dus niet gevuld worden, omdat het in meerdere (rechtse) staten steeds moeilijker wordt om legaal buitenlanders voor je te laten werken. Republikeinen nemen steeds strengere wetten aan om buitenlanders tegen te houden en buiten hun staat te houden.
Veel boeren zouden graag buitenlanders uitbuiten, maar zelfs die kans krijgen ze legaal niet omdat conservatieve Amerikanen uit angst voor buitenlanders liever de grens dichtgooien dan dat ze die buitenlanders op het veld zien werken.
Ondertussen ontstaat er nu een illegaal circuit, gevoed door veelal conservatieve boeren die dan maar volkomen illegaal en zonder belasting af te dragen buitenlanders aantrekken, want de oogst moet toch van het veld.
Dezelfde Republikeinse staats overheid grijpt niet in richting deze boeren. Immers, het is de kern van hun kiezersbasis in de rechtse staten. De buitenlanders worden nu dus nog meer uitgebuit en hebben totaal geen rechten in de VS.
Angst is een vreemd ding. De vorige administratie heeft conservatieve kiezers extreem bang gemaakt voor dieven en kinderverkrachters uit het buitenland… Dát was immers de boodschap van Trump.
Daarmee werd hij extreem populair, maar het schaadt de Amerikaanse economie nog altijd, want de VS is afhankelijk van de arbeid van die buitenlanders.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *