LADEN

Typ om te zoeken

Te hoge energiekosten?

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Te hoge energiekosten?

Wat kan je zelf doen om je energiekosten omlaag te brengen?
Tegenwoordig loont het niet om te zoeken naar een goedkopere leverancier. Ze zijn nu allemaal duur. Veel beter en veel meer winst haal je door simpelweg minder energie te verbruiken.
Dus minder lampen aan is een start. Maar… licht is de grootgebruiker niet. Gemiddeld genomen gaat 70% van de energierekening naar verwarming.
Daar kan je dus de meeste winst halen.
Kijk dus goed of je wel heel je woning moet verwarmen. Dat als eerste.
Kijk of je alle kieren kan sluiten. Als je daar veel winst mee haalt, realiseer je dan wel dat je meer moet gaan luchten! Dagelijks even luchten heeft ook een energiebesparend effect. De reden is dat vochtige lucht moeilijker te verwarmen is. Door te dagelijks te luchten zorg je dat er drogere lucht in huis komt. Het is daarbij ook nog eens gezonder voor je.
Zorg er voor dat gordijnen goed hangen. Dus niet voor de radiatoren hangen! Dan ben je immers alleen de buitenmuur aan het verwarmen.
Overweeg de circulatie van warme lucht te ondersteunen door wind over de radiatoren te blazen. De warmte wordt dan sneller de ruimte in gebracht.
Doe op tijd gordijnen dicht en overweeg ook gordijnen voor deuren te hangen.
Zet de verwarming lager en doe een trui aan en/of ga onder een deken zitten en doe sloffen aan.
Zet apparatuur écht uit en haal de stekker uit het stopcontact of zet de stroom via een knop op het verlengsnoer echt uit. Veel apparatuur verbruikt ook stroom als het uitgezet wordt, maar wel aan het stroomnet blijft hangen.
Meer tips staan hier

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *