LADEN

Typ om te zoeken

Tax Liens nog even uiteengezet

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Tax Liens nog even uiteengezet

De indruk is er helaas bij enkele lezers dat het beleggen in tax liens ten koste zou gaan van de betrokken huiseigenaren.
Dat is echter niet het geval. Juist niet.
In Amerika is je bezit van onroerend goed gekoppeld aan het betalen van de belastingen er op.
Iedereen weet dat. Als je dus je onroerend goed belasting niet betaalt, dan weet je als eigenaar wat er gaat gebeuren.
De lokale overheid wil heel graag zo veel mogelijk belasting binnen krijgen. Als je dus je belastingen niet kan betalen, dan heeft de overheid een probleem. Dat probleem lossen ze op door de betaling van je belastingen te verkopen aan iemand die het wel wil betalen.
Je verkrijgt dus als huiseigenaar een soort van betalingsuitstel dankzij de voorschieter van je belastingen.
Daar betaal je een heftige rente voor, maar het alternatief is direct je huis verlaten omdat de overheid je huis in het openbaar gaat verkopen.
De tax liens geven je als huiseigenaar dus wat tijd.
Kan je toch nog aan het geld komen, dan betaal je de overgenomen schuld met rente terug en iedereen is tevreden. Je houdt je huis en de voorschieter van het geld heeft een mooi rendement op het voorgeschoten geld gekregen.
De huiseigenaar kan volgende week betalen, maar kan dat ook pas over enige tijd doen. Het kan zelfs zijn dat deze niet wil of kan betalen en dan kan je voor de kosten van de voorgeschoten belastingen en wat bijkomende kosten zelfs huiseigenaar worden.
Dat is wat Ina Wessels allemaal kan uitleggen, want iedere Countie heeft eigen regels en niet alle tax liens zijn even interessant.
Kijk hier voor meer informatie

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *