LADEN

Typ om te zoeken

Is alles gloom and doom?

Laatste Nieuws

Is alles gloom and doom?

Vorige week had ik bijna iedere dag bijeenkomsten in mijn zaal. Heerlijk is dat, want je spreekt dan heel wat mensen. Positieve mensen, maar ook negatieve mensen.
Sommigen zien overal de zon schijnen en anderen zien niets dan de volgende bui al komen aanwaaien.
De aard van het beestje? Of is het aangeleerd gedrag?
De negatieve inslag mensen waren in hun loopbaan niet minder succesvol geweest. Hun succes lag echter wel achter hen en het viel me op dat ze wat moeite hadden te zien dat er ook in de toekomst kansen liggen. Dat wat ze vroeger gedaan hebben, dat werkte nu niet meer en DUS was het allemaal gloom and doom. Ze ‘zien’ vaak de nieuwe kansen in deze nieuwe marktomstandigheden niet.
Zo bijvoorbeeld de onroerend goed sector. In Nederland ligt die al jaren op zijn gat.
Toch zijn er nu ook mensen die het in die sector goed doen.
Hoe kan dat?
Het punt is, mensen moeten wel wonen. Als je dus constateert dat woningen minder waard worden, dan moet je dus niet dure huizen kopen om te proberen ze duurder te verkopen… Met duur bedoel ik hier niet hoog in prijs, maar ik bedoel duur in waardering.
Een huis van reëel gezien een waarde van 200.000 euro kan nu veel te duur zijn omdat er op dit moment geen markt is op die prijs.
Als je dat huis echter voor 100.000 kan kopen, dan kan je mogelijk wel winstgevend in onroerend goed bezig zijn. Je kan het dan voor 150.000 verkopen en er WEL een markt voor aantreffen.
Natuurlijk zijn er dan mensen die terecht aangeven dat er niet veel huizen zullen zijn die zo goedkoop in de markt gebracht worden. Dat klopt.
Maar ze zijn er wel!
Er zijn namelijk nu al mensen in de markt actief die het wel lukt! Blijkbaar doen die dan iets wel heel goed, want het blijkt dat de kansen er wel degelijk zijn.
Ander voorbeeld: Een huis is reëel 150.000 waard en je kan het kopen voor 140.000. De marge is dan erg klein. Dus voor de doorverkoop is het huis zeker ongeschikt. Maar vraag je eens af, hoe ligt dit huis in de huurmarkt? Is hier misschien een heel mooie cash flow uit te genereren? Als dit huis 1000 euro huur per maand op kan leveren, is het dan met de lage hypotheek rente niet een goede deal?
Met hoeveel vreemd geld kan je dit huis financieren en wat hou je dan maandelijks aan winst over als je er een huurder voor hebt?
Waarom alleen maar als koper/verkoper in de markt actief zijn? Je kan beide doen.
Zelfs in een slechte vastgoedmarkt zijn er kansen. Maar niet voor hen die achterover gaan hangen en alleen maar zeggen dat het een slechte markt is. Voor hen is het inderdaad een slechte markt. Je moet op zoek naar de kansen en je moet je eigen kans op succes vergroten door de successen te zoeken.
Daar moet je expert voor worden en je moet er je tijd er voor nemen.
Je kan wachten tot huizen op een huizensite aangeboden worden, maar maak je niet veel meer kans als je daarvoor al contact hebt gezocht met mensen die een huis willen kopen, verkopen of huren? Als mensen weten dat je snel kan handelen, als de prijs maar goed is?
Dat maakt je kans op succes vele malen groter!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *