LADEN

Typ om te zoeken

STICHTING RESTSCHULD EERLIJK DELEN (R.E.D)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

STICHTING RESTSCHULD EERLIJK DELEN (R.E.D)

Brief aan de minister:’s-Gravenhage, 23 januari 2017,

Betreft: uitnodiging voor interview en vragen.

Geachte minister Blok,
Graag uw aandacht voor de volgende Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=J3Rl9O0Ppjs

Hieronder vatten wij nog eenmaal de vragen die wij als belanghebbenden bij een betere behandeling van de aansprakelijkheid van de Nederlandse financiële sector voor restschulden:

  • Hoeveel mensen met restschulden heeft u in de afgelopen jaren als minister van Wonen gesproken? Hoeveel mensen met hun huizen onder water? En hoeveel mensen van banken en bank-lobbyisten heeft u ontvangen op uw kantoor of gesproken?
  • Wat vindt u ervan als de advocaten van banken zeggen dat de vele argumenten die Stichting RED heeft ingebracht, en die u ongetwijfeld kent, neerkomen op een politieke discussie? Namelijk de discussie over de macro-economische wanpraktijken van Nederlandse banken waardoor een miljoen gezinnen met grote onderwaardes op hun woningen zijn komen te zitten, en derhalve de aansprakelijkheid van de Nederlandse banken daarvoor? Heeft u ooit gekeken naar het directe causale verband tussen de hypotheekverstrekkings-praktijken van de banken en de gevolgen voor de individuele huizenbezitters?
  • Is het rapport: ‘in het spoor van de crisis’ u bekend? Waarin Nout Wellink van DNB nadrukkelijk zegt dat de banken met listige kunstgrepen zoals off-book transactions en securitisations wet- en regelgeving wisten te omzeilen, en zo de enorme zeepbel in de huizenmarkt creëerden.
  • Weet u van de verzekeringen waarvoor de burgers een opslagpremie in hun rente betalen waarmee de banken zich verzekeren tegen de restschulden en dat banken vervolgens wel diezelfde burger aansprakelijk houden voor de restschulden?
  • Waarom heeft u zich al deze jaren niet uitgelaten over de belangrijke conclusies van de Tweede Kamercommissie huizenprijzen? Vooral opmerkingen als: hypotheekverstrekkers wisten met succes de onwetende burgers te verleiden tot het aangaan van steeds grotere schulden, zouden toch richting aansprakelijkheid van banken moeten leiden? En/of ingrijpen van uw zijde in dit grote maatschappelijke onrecht?

Aanstaande donderdag 26 januari 2017 om 14:00u hebben wij u uitgenodigd om deze vragen tijdens een interview te beantwoorden aan het Lange Voorhout 43 te Den Haag.
Duizenden Nederlanders willen graag uw antwoorden op deze vragen.
Hopende u aanstaande donderdag te ontvangen,

Met vriendelijke groeten,                                                                                          Als gedupeerde mede ondertekend,

Mr. S.P.X. Hulleman                                                                                                   Naam:

Voorzitter Stichting RED
info@stopderestschuld.nl

Lange Voorhout 43, 2514 EC, ´s-Gravenhage

 

Bent u gedupeerde (en dat bent u snel als u een eigen huis bezit), stuur dan deze brief naar de minister, naar kamerleden, naar politieke partijen. We kunnen nu een golf veroorzaken. De verkiezingen komen er aan, politici moeten kleur gaan bekennen!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *